30 Ağustos Zafer bayramı

- İzmir Alsancak Limanı'na demirleyen Deniz Kuvvetlerine bağlı TCG Bayraktar tank çıkarma gemisi ve TCG Heybeliada korveti ziyarete açıldı

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer bayramı

İZMİR (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Deniz Kuvvetlerine bağlı TCG Bayraktar tank çıkarma gemisi ve TCG Heybeliada korveti, halkın ziyaretine açıldı.

Konak ilçesindeki Alsancak Limanı'nda demirleyen Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi özelliğini taşıyan TCG Bayraktar ile MİLGEM Projesi kapsamında üretilen ilk yerli gemi olan TCG Heybeliada korvetini vatandaşlar Zafer Bayramı dolayısıyla gezme imkanı buldu.

Gemileri gezenler, TCG Bayraktar Gemi Komutanı Deniz Yarbay Bülent Güngör ve TCG Heybeliada Gemi Komutanı Deniz Yarbay İbrahim Akgül tarafından karşılandı.

- "Hazırlanmak sadece 20 dakika sürer"

Gemilerin köprü bölümüne çıkan ziyaretçilere geminin faaliyetleri ve seyrüsefer cihazları hakkında bilgi verildi.

Burada soruları da yanıtlayan Yarbay Güngör, bir vatandaşın "Allah korusun savaş olması durumunda hazır mıyız?" sorusu üzerine, savaşa sürekli hazır olduklarını vurgulayarak "Şimdi savaş olsa, 20 dakika içerisinde savaşa hazırız, bu sürede sizi gemiden tahliye etmek için lazım." dedi.

Gemileri gezen ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Kar Yılgın, "Geminin içerisini çok sevdim, buradaki ağabeyler bize her yeri anlattılar. Ben de büyüyünce kaptan olmak istiyorum." şeklinde duygularını dile getirdi.

Zühal Of, 30 Ağustos'un yıl dönümünde milli projeyle yapılan bir gemiyi gezebilme olanağına kavuştukları için çok mutlu olduklarını belirterek "Demek ki geleceğimiz zaferle olacak, hiç kimsenin Türk ordusunu devre dışı bırakmaya kuvveti yetmeyecektir, bizim için en büyük hediye oldu." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Nursal Batı ise gemilerin milli imkanlarla yapılmasının kendilerine büyük bir gurur verdiğini ifade etti.

Ortaokul öğrencisi Arda Mutlu ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda gemileri gezme imkanı bulduğu için çok mutlu olduğunu aktararak "Ben gemilerin bu kadar büyük olduğunu hiç düşünmüyordum. Türk ordusuna çok teşekkür ederim. Burayı gezdikten sonra bende kaptan olmaya karar verdim." dedi.

6. sınıf öğrencisi Naz Derin Ediz de "Bu gemileri hiç gezmemiştim, dolaştığım gemiler içerisinde en büyükleri bu gemiler. TCG Bayraktar ilk milli tank çıkarma gemisi, TCG Heybeliada da ilk milli savaş gemimiz, bunların milli olması beni çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

30 Ağustos nedeniyle TCG Bayraktar ve TCG Heybeliada'da gaziler ve şehit yakınlarına yemek ikram edildi.

Yorumlar