30 Ağustos Zafer Bayramı

- Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da törenler düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ (AA) - Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan anıta çelenk sundu. Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından Edirne Valisi Özdemir, Afgün ve Gürkan valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Tören daha sonra Talatpaşa Bulvarı'nda devam etti.

Öğretmen Yüzbaşı Durmuş Bozkurt, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Büyük Zafer'in 95'inci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

30 Ağustos'un kahramanlıklarla dolu Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Türk ordusu, Mustafa Kemal Paşa komutasında 26 Ağustos 1922'de başlattığı büyük taarruz ile işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurarak düşmanı Anadolu'dan temizlenmiştir. 30 Ağustos 1922'de büyük taarruz kesin zaferle sonuçlanmıştır." dedi.

Tören, askeri geçit merasiminin ardından sona erdi.

- Kırklareli

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Orhan Çiftçi, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Aydın Cihan Uzun, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kurum müdürleri, askeri erkan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar kapsamında Kırklareli Valisi Çiftçi, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Uzun, Milletvekili Gündoğdu ve Belediye Başkanı Kesimoğlu valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Meydanda devam eden törende Muhabere Yüzbaşı Murat Uğur Kiraz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zaferi ile Türk vatanının işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya kanıtlandığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin başkomutanlık meydan muharebesi neticesinde kesin zaferle sonuçlandığını ifade eden Kiraz, "Türk vatanının işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya kanıtlandığı zafer bayramının 95. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir dönüm noktası olan bu zafer, vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun kadın, erkek genç, yaşlı tüm fertlerinin sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Vali Çiftçi, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Uzun, Belediye Başkanı Kesimoğlu, askeri araç ile vatandaşların bayramını kutladı.

Tören askeri birlikler ve araçların, askeri bando eşliğinde tören geçişiyle sona erdi.

- Tekirdağ

Tekirdağ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen törende Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Ceylan, Cöne ve Albayrak, valilikte tebrikleri kabul etti.

8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı adına Piyade Yüzbaşı Sefer Yıldız, törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin 95. yıl dönümünü kutlamanın gururu içerisinde olduğunu söyledi.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuz tarafından gerçekleştirilen ve yüce Türk milletinin bağımsızlığını perçinleyen 30 Ağustos Zaferi'nin 95. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Her safhasıyla ayrıntılı düşünülmüş idare edilmiş ve zaferle sonuçlanmış olan Türk milletinin kurtuluş mücadelesi, Türk ordusunu, Türk askeri ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha altın harflerle geçiren muazzam bir eserdir. Bu eseri yaratan milletin kahraman evlatlarını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan ve ulusu için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Halk oyunları gösterisi ve askeri geçiş töreninin ardından etkinlik sona erdi.

Yorumlar