30 Ağustos Zafer Bayramı

- Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de törenler düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

ADANA (AA) - Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Adana'da, İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalarda, Vali Mahmut Demirtaş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri araçla törene katılanları selamlayarak, bayramını kutladı.

Askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunduğu kutlamalarda, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığından Üsteğmen Halil Erkin Özcan, günün önemini anlatan konuşma yaptı.

Daha sonra öğrencilerin 30 Ağustos'la ilgili şiirler okuduğu kutlamalar, resmi geçit töreniyle son buldu.

- Mersin

Mersin'de de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen kutlama programı, Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Programın devamında Kültür Merkezi'nde kent protokolü ile bayramlaşan Su, Gürbüz ve Kocamaz, daha sonra askeri araca binerek törene katılanları selamlayıp, bayramını kutladı.

Meydanki kutlamalarda da öğrenciler şiir okurken, Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Tören, bayrak flama grubu, askeri birlik ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin geçit töreniyle sona erdi.

- Hatay

Hatay'daki tören kapsamında Vali Erdal Ata, Garnizon Komutan Vekili Albay Göksel Çetin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ata, şeref defterini imzaladı.

Vali Ata, beraberindeki Çetin ve Savaş ile daha sonra Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Atatürk Caddesi'nde devam eden törende ise öğrenciler şiirler okudu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Vali Ata, burada yaptığı konuşmada, zaferlerle dolu şanlı Türk tari̇hi̇ni̇n altın yapraklarından bi̇ri̇ olan 30 Ağustos zaferi̇ni̇n 95. yıl dönümünü büyük bi̇r coşkuyla kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Bu zaferin tam bağımsızlığa ve Türki̇ye Cumhuri̇yeti̇'ni̇n kurulmasına gi̇den yolda atılmış çok önemli̇ bi̇r adım olduğunu ifade eden Ata, "Tari̇hi̇mi̇zi̇n dönüm noktalarından bi̇ri̇ olan ve çok büyük fedakarlıklarla kazanılan 30 Ağustos zaferi̇ni̇n başta Başkomutan Mustafa Kemal ve si̇lah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

Kutlamalar resmi geçit töreniyle son buldu.

- Osmaniye

Osmaniye'de düzenlenen törenlerde de Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Serdar Gül ve Belediye Başkanı Kadir Kara, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin kaderini değiştiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos'un yıl dönümünün büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Milletlerin tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ettiğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Bu zaferlerin en önemlilerinden biri de 30 Ağustos'tur. Bu zafer, asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsız ve müstakil olarak sonsuza kadar bir arada yaşama irademizin en önemli kilometre taşıdır."

Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesinin ardından Devlet Bahçeli Meydanı'nda tören düzelendi.

Burada, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması ve Osmaniye Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu. Tören resmi geçit töreniyle sona erdi.

Yorumlar