30 Ağustos Zafer Bayramı

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Aziz milletimiz, aynı inançla Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi devletimizi yıkmaya, birliğimizi yok etmeye çalışan şer odaklarına karşı canı pahasına vatanını korumaya, bağımsızlığına sahip çıkmaya devam edecektir"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Aziz milletimiz, aynı inançla Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi devletimizi yıkmaya, birliğimizi yok etmeye çalışan şer odaklarına karşı canı pahasına vatanını korumaya, bağımsızlığına sahip çıkmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, topraklarımızı düşmanlardan temizlediğimiz Kurtuluş Savaşı'mızın büyük zaferinin 95. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullanan Kaya, aziz milletin ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı gönülden tebrik etti.

Kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da işgal kuvvetlerine karşı elde ettiği zaferin bağımsızlık nişanı olduğunu kaydeden Kaya, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş temelleri burada atılmıştır. Dumlupınar’da şehitlerimizin kanıyla yazdığı bu zafer ilelebet istiklal ve istikbalimizin ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Türk ve dünya tarihine yön veren bu zafer kahraman şehitlerimizin, aziz milletimizin üstün fedakârlıklarıyla elde edilmiş büyük bir zaferdir."

30 Ağustos'ta umutla ve tüm gücüyle mücadele eden şanlı Türk milletinin yeniden doğduğunu, sömürgeci işgal kuvvetlerinin kesin bir zaferle yenilgiye uğradığını anımsatan Kaya, 30 Ağustos 1922'nin, kendisini esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı Türk milletinin verdiği savaşın zaferle sonuçlandığı ve milli benliğini kurtardığı bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Tüm imkansızlıklara rağmen kazanılan bu zaferin, inancın ve vatan sevgisinin her şeyden üstün olduğuna işaret eden Kaya,

"Aziz milletimiz, aynı inançla Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi devletimizi yıkmaya, birliğimizi yok etmeye çalışan şer odaklarına karşı canı pahasına vatanını korumaya, bağımsızlığına sahip çıkmaya devam edecektir. Ülkemize yönelik tehdit kimden ve nereden gelirse gelsin El-Bab'da, Doğu ve Güneydoğu'da, 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi milletimizin güçlü iradesi karşısında mağlup olmaya mahkumdur. Kadını, çocuğu, genci ve yaşlısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni payidar kılmaya, ülkemizi büyük bir azim ve kararlılıkla gelecek hedeflerine taşımaya devam edeceğiz. Anadolu topraklarında 7'den 77'ye milletimizin her ferdinin eşsiz fedakarlığıyla kazanılan bu zafer dünya durdukça onurla yad edilecektir. Zaferimiz, kadınların ve çocukların savaşa bizzat dahil olmalarıyla, sırtlarında cephaneye taşıdıkları silahlarla ve dillerindeki dualarla ulusal bir karşı koyuş örneğidir." ifadesini kullandı.

Gerek cephede ve gerekse cephe gerisinde yaralılara yardım eden ve cephane üreten yiğit Anadolu kadınlarının bugünün ve Cumhuriyetin en büyük mimarları olarak anılacağını belirten Kaya, "Bağımsızlığı bize yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar