30 Ağustos Zafer Bayramı

- TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Türk milleti, 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi bugün de tüm düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürmüş, ülkesini müdafaa ederken tereddüde düşmemiştir"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk milletinin 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi bugün de tüm düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürdüğünü belirtti.

Palandöken, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 95 yıl önce yazılan destanın milli birlik ve beraberliğin ispatı olduğunu ifade etti.

Milletin, düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürdüğüne işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Türk milleti, 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi bugün de tüm düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürmüş, ülkesini müdafaa ederken tereddüde düşmemiştir. Ülkesini, demokrasiyi ve özgürlüğünü korumayı canı pahasına görev edinmiş halkımız, askerimiz, polisimiz ve devletimiz dün ve bugünlerde olduğu gibi, yarın da aynı sorumluluk bilinciyle davranacaktır. Şanlı milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlar, bu büyük zaferin 95. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlere ve gazilere saygı ve minnetlerimi sunarım."

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Masis Yontan da “Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Yüce Atatürk’ün önderliğinde yazılan bir kahramanlık destanıdır. 30 Ağustos Zaferi ile insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneği verilmiştir. Türk milleti bağımsızlık uğurunda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu tüm kesimlere göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar