30 Ağustos Zafer Bayramı

- İçişleri Bakanı Soylu: - "Ne yıllardır uğraştığımız terör belası ne de 15 Temmuz'un hain zihniyeti bu aziz milleti 30 Ağustos 1922'de çıktığı bu yoldan döndüremeyecektir"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör belasının da 15 Temmuz'un hain zihniyetinin de aziz milleti 30 Ağustos 1922'de çıktığı yoldan döndüremeyeceğini belirtti.

Soylu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin Anadolu toprakları üzerindeki varlığının sonsuza kadar tescil edildiği, Kurtuluş Savaşı'nın nihai zaferi olan Büyük Taarruz'un 95. yılının heyecan ve gururla kutlandığını belirtti.

Türk milletinin dünya üzerindeki geçmişinin, varoluş mücadeleleri ve zulme karşı insanlık onurunun müdafaasıyla dolu olduğuna dikkati çeken Soylu, dünyanın en kıymetli, en çok arzulanan toprakları üzerinde bin yıldır varlığını sürdüren bu milletin insanlığa ve kendine ait değerleri savunabilmesinin kolay bir iş olmadığını ifade etti.

Soylu, Türk milletini zayıflatmak, hatta yok etmek isteyenlerin her zaman teyakkuzda olduklarını belirterek, 30 Ağustos'un bu fırsatçılığa verilen sert ve ebedi bir cevap olduğunu vurguladı. Soylu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Günümüzde dünyada yaşanan hadiselere bakınca anlaşılmaktadır ki insanlık, tarihteki bunca savaştan alması gereken dersi almamıştır. Barış içinde yaşamanın çok daha kolay olduğu bir dünyada, özellikle Batı Medeniyeti, maalesef 'Vekalet Savaşları' gibi yeni yöntemler icat etmektedir. Barışı temin edecek yeni diplomatik yöntemler yerine yeni silahlar, yeni zarar verme biçimleri icat edilmektedir. Oysa 30 Ağustos dünyaya millet iradesinin ve insanlık onurunun her zaman galip geleceğini açıkça göstermiştir. Ne yıllardır uğraştığımız terör belası, ne de 15 Temmuz'un hain zihniyeti bu aziz milleti 30 Ağustos 1922'de çıktığı bu yoldan döndüremeyecektir."

Zafer Bayramı'nı kutlayan Soylu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk milletinin var oluş mücadelesinde emeği geçen herkese teşekkür etti, tüm şehit ve gazileri rahmet ve şükranla andı.

Yorumlar