30 Ağustos Zafer Bayramı

- Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'nde resepsiyon düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı
TİFLİS (AA) - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 94. yıl dönümü resepsiyonla kutlandı.

Başkent Tiflis'teki büyükelçilik konutunda düzenlenen resepsiyonda konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bir kez daha Gürcistan'da kutlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, resepsiyona katılan herkese teşekkür etti.

Gümrükçü, 94 yıl önce yaşanan o büyük zaferin ruhuyla bugünkü Türkiye'nin çok güçlü ve başarılı bir şekilde geliştiğini ve güçlendiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajını paylaştı.

Resepsiyona aralarında Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, Genelkurmay Başkanı Vakhtang Kapanadze, Uzlaşma ve Sivil Eşitlik Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Ketevan Tsikelaşvili, Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcıları Davit Zalkaliani ve Gigi Gigiadze, hükümetin diğer yetkilileri ve muhalefet partilerin liderlerinin yanı sıra Yunus Emre Tiflis Enstitüsü, TİKA Tiflis Koordinatörlüğü yöneticileri, diğer ülkelerin Büyükelçileri ve Türk iş adamlarının bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasında Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe girişimine de değinen Gümrükçü, "Türk milleti o gece tüm dünyaya vatana ve demokrasiye nasıl sahip çıkıldığını gösterdi." dedi.

Hayin ve kanlı darbe girişiminin ardından Türk ordusunun daha da güçlendiğini vurgulayan Büyükelçi Gümrükçü, bugün TSK'nın terör örgütlerine karşı çok etkili ve başarılı mücadele verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin ve Türk ordusunun güçlü olmasının sınır komşuları ve bölgedeki ülkelerin güvenliği açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Gümrükçü, dost ve kardeş Gürcistan hükümeti ve halkına 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'ye verdiği destek için bir kez daha teşekkür etti.

Gümrükçü, darbe girişiminden hemen sonra Türkiye'ye ilk resmi ziyaret düzenleyen yabancı heyetin Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile beraberindeki bakanlar olduğunu hatırlattı.








Yorumlar