30 Ağustos Pazartesi günü bankalar çalışıyor mu?

30 Ağustos Pazartesi bankalar çalışıyor mu? Resmi tatil olan 30 Ağustos günü bankalar açık mı? Bankalar 30 Ağustos'ta bankalar tatil mi? Bankalarda işleri olan birçok vatandaş pazartesi günü bankaların açık olmadığını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Pazartesi günü bankalar çalışıyor mu?

30 Ağustos Pazartesi günü bankalar çalışıyor mu, bakalar pazartesi günü açık mı? 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk halkı için en önemli günlerden biridir. Her yıl 30 Ağustos günü Büyük Taarruz'u kutlamak için resmi törenler yapmaktadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle resmi kurumlar tatil olacak. Peki, 30 Ağustos'ta bankalar tatil mi? Bugün bankalar açık olacak mı? 

30 AĞUSTOS BANKALAR TATİL Mİ? BUGÜN BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

Cumhuriyet'in ilk dönemleri olan 1935 yılında Zafer Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) resmi tatil olarak kabul edilmiş, bu tarihten sonra her yıl ritüel devam etmiştir.

30 Ağustos bankalar açık mı, pazartesi günü bankalar çalışıyor mu, zafer bayramı bankaların durumu?
30 Ağustos bankalar açık mı, pazartesi günü bankalar çalışıyor mu, zafer bayramı bankaların durumu?

 

Bu nedenle bu tarihlerde banka, vergi dairesi, PTT ve noter gibi kuruluşlar tam gün kapalı olacak. Dolayısıyla işlem yapmak isteyen kişiler, bu işlemlerini 31 Ağustos Pazartesi günü itibariyle yapabilecek.

Hastaneler ve eczaneler ise nöbetçilik sistemiyle görevlerine devam edecek.

TÜRK MİLLETİNİN BÜYÜK ZAFER: 30 AĞUSTOS

1919 yılında Birinci Dünya Savaşı sonrası İtilaf Devletleri Anadolu'yu işgale başladı, ordusunun cephanesi elinden alınan Türk milleti zor durumda bırakılmaya çalışıldı.

İtilaf donanması İstanbul'a, Fransızlar Adana'ya, İngilizler Urfa, Maraş, Samsun ve Merzifon'a, İtalyanlar, Antalya ve Anadolu'nun güneybatısına yerleşti.

15 Mayıs 1919'da İtilaf Devletleri'nin izniyle Yunan Ordusu İzmir'e çıkarma yaptı.

Türk milleti, tarih boyunca gösterdiği, "millet olma bilinci" içerisinde işgallere karşı Kuvayımilliye hareketini başlattı.

1920'de TBMM'nin açılması üzerine işgal güçleri tüm baskıcı politikalarını Atatürk ve silah arkadaşları üzerine yoğunlaştırdı, özellikle Batı Cephesi'nde hareketlilik başladı.

23 Ağustos 1921 - 13 Eylül 1921 tarihleri arasında Yunan ordusu Sakarya'da 22 gün 22 gece süren kanlı çarpışmaların ardından durduruldu.

26 Ağustos 1922 yılında düşman ordusunu tamamen yurttan atmak amacıyla bir yıl kadar süren hazırlık döneminden sonra Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz'u başlattı.

Topçu ateşleriyle şafak vakti başlayan harekatın devamında, Türk askeri, düşman işgalindeki tüm noktaları birer birer ele geçirdi.

30 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz, Dumlupınar'da Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kazanılmasıyla sonuçlandı.

Ardından Mustafa Kemal Paşa, birliklere "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!" emrini verdi.

27 Ağustos'ta Afyonkarahisar, 30 Ağustos'ta Kütahya'nın kurtuluşunu 1 Eylül'de Gediz, 3 Eylül'de Emet ve Tavşanlı'nın kurtuluşları izledi, 9 Eylül'de İzmir'de Yunan Ordusunu denize döken Türk ordusu, Mustafa Kemal Paşa'nın emrini büyük bir başarıyla yerine getirdi.


 

Yorumlar