30. Afrika Birliği Zirvesi

- BM Genel Sekreteri Guterres: - "Dünyada açlık yükselişte ve Afrika küresel açlıktaki en fazla yüzdeye sahip olan yer"

Google Haberlere Abone ol
30. Afrika Birliği Zirvesi

ADDİS ABABA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyada açlığın yükselişte olduğunu ve bu yükselişin en fazla Afrika’da yaşandığını söyledi.

Guterres, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da devam eden 30. Afrika Birliği Zirvesi kapsamında düzenlenen "Afrika’daki Açlığı Sona Erdirme" başlıklı programda konuştu.

Çatışma ve gıda güvenliği arasındaki bağlantıya işaret eden Guterres, "Dünyada açlık yükselişte ve Afrika küresel açlıktaki en fazla yüzdeye sahip olan yer." dedi.

Afrika’nın gıda güvenliğini sağlayabilmesi için çok daha fazla çaba ortaya koyması gerektiğini kaydeden Guterres, "Afrika’daki ülkelerin sadece yüzde 5’i Afrika Birliği’nin tarım kalkınma programı hedeflerini karşılayabiliyor.” diye konuştu.

Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ise gıda güvensizliği ve yetersiz beslenmenin aynı zamanda kıtadaki birçok alandaki çatışmaların sebebi olduğunu dile getirdi. Conde, gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için hayvan kaynaklarından daha fazla yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn de yoksulluğun azaltılması ve gıda güvensizliğinin ortadan kaldırılması için kıtadaki sulama sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ve sadece yağmurla beslenen tarım sisteminin bu hedefler için yetersiz olduğunu belirtti.

Yorumlar