3. Milli Kültür Şurası

- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Bakanlık olarak tek tek komisyonlarda ele alınan konular, belirlenen sorunlar, o sorunların nedenleri, muhtemel çözüm yöntemleri üzerine geliştirilen önerileri ayrı ayrı kitaplaştıracağız. Sadece bunları kayda almakla kalmayıp, Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasında da belirttikleri gibi bunların fiiliyata aktarılması için pazar gününden itibaren şura kararlarını hayata geçirmek için hemen çalışmaya başlayacağız"

Google Haberlere Abone ol
3. Milli Kültür Şurası

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 3. Milli Kültür Şurası'ndaki komisyonlarda ele alınan konuları, belirlenen sorunları, bunların nedenlerini, çözüm yollarına ilişkin geliştirilen önerileri ayrı ayrı kitaplaştıracaklarını belirterek, "Sadece bunları kayda almakla kalmayıp, Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasında da belirttikleri gibi bunların fiiliyata aktarılması için, pazar gününden itibaren şura kararlarını hayata geçirmek için hemen çalışmaya başlayacağız." dedi.

Avcı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 3. Milli Kültür Şurası kapsamında çalışan komisyonları ziyaret etti. Bakan Avcı, komisyonlarda görev alan kültür-sanat alanındaki uzmanlara teşekkür belgesi verdi.

Bakan Avcı, ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 yıl aradan sonra toplanan 3. Milli Kültür Şurası'nın, gerçekten çok verimli bir biçimde çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, 17 komisyonun bulunduğunu ve her biri kendi alanında yetkin kültür-sanat insanlarından müteşekkil her komisyonda 10 uzmanın görev aldığını söyledi.

Avcı, şuranın üç gün süreceğini ama bunu öncesinde de çalışmalar yaptıklarını anımsatarak, şu bilgileri verdi:

"Yani komisyonlar belirlendikten sonra kendi aralarında toplandılar. Kendi alanlarıyla ilgili sorunları ve muhtemel çözüm yollarını enine boyuna tartıştılar. Şimdi şura sürecinde de bu tartışmalar bir rapora dönüştürülecek, pazar günü de tüm komisyonları kuşatan şura sonuç raporu hazırlanacak. Bakanlık olarak tek tek komisyonlarda ele alınan konular, belirlenen sorunlar, o sorunların nedenleri, muhtemel çözüm yöntemleri, yolları üzerine geliştirilen önerileri ayrı ayrı kitaplaştıracağız. Sadece bunları kayda almakla kalmayıp, Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasında da belirttikleri gibi bunların fiiliyata, uygulamaya aktarılması için neler yapmamız gerekiyor, mevcut yapı içerisinde bunların ne kadarını gerçekleştirebiliriz?"

Önerilen çözüm yollarının gerçekleşmesi için hem yapısal hem de yasal anlamda yapılması gerekenler için hemen çalışmalara başlayacaklarını belirten Avcı, "Pazar gününden itibaren şura kararlarını hayata geçirmek için hemen çalışmaya başlayacağız." dedi.

Bakan Avcı, 17 komisyonda toplamda 170 kültür-sanat insanının gönüllülük esasına dayanarak görev aldığını, yoğun bir mesai harcadıklarını, bundan dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı adına bu çalışmalara katkı sunan bütün komisyon üyelerine ayrı ayrı çok teşekkür ettiğini söyledi.

Şurada kültür-sanat şenliğinin yaşandığını vurgulayan Avcı, "Komisyonları gezerken gördüm, komisyon üyesi olmadığı halde konuya olan ilgisi nedeniyle çalışmalarına katılan gözlemci arkadaşlarımız da çok. O kadar çok gözlemci rağbeti var ki, oturacak yer bulamamış arkadaşlar. Bu ilgi çok sevindirici." şeklinde konuştu.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında, şuranın yanı sıra Çağdaş Hat Çağdaş Resim Karma Sergisi de devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığının kitap standının da yer aldığı etkinlik kapsamında, Türk sinemasından seçkin filmlerin gösterimleri de yapılıyor.

Yorumlar