"3. İyilik Okulu Ödülleri" sahiplerini buldu

- Deniz Feneri Derneği tarafından düzenlenen iyilik okulları proje yarışmasında başarılı olan öğrenci ve okullara ödülleri verildi

Google Haberlere Abone ol
"3. İyilik Okulu Ödülleri" sahiplerini buldu

ANKARA (AA) - Deniz Feneri Derneğince düzenlenen "3. İyilik Okulu Ödülleri" sahiplerini buldu.

Deniz Feneri Derneği öncülüğünde, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle "İyilik Okulu" projesi kapsamında, Türkiye'deki imam hatip ortaokulları ve liselerde "Anadolu İmam Hatip Liseleri Uygulamalı İyilik Proje Yarışması" ve özel okullarda ilk defa gerçekleştirilen "Özel Liseler Uygulamalı İyilik Yarışması"nın ödül töreni, MEB Şura Salonu'nda yapıldı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, törendeki konuşmasında, iyilik okulları projesinin 4 yıldan bu yana uygulandığını ve geleceğe dair umutlarını artıran bir proje olduğunu söyledi.

Projeye katkılarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine teşekkür eden Cengiz, bu sene 1200 okulun projeye başvuruda bulunduğunu vurguladı.

Mehmet Cengiz, proje sayesinde Türkiye'de ve dünyada çeşitli konularda proje ve yardımların yapıldığını belirterek, Türkiye genelinde 100 bin öğrenciye ulaşarak sunum yaptıklarını, bu sayede 78 okuldaki öğrencilerin harçlıklarını biriktirip Afrika ve Asya'da su kuyusu açmak için bağışta bulunduklarını anlattı.

Afrika'da katarakt hastası bir çok insanın bulunduğuna işaret eden Cengiz, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavisi yapılamayan yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, Türkiye'den bir çok öğrencinin para biriktirip proje sayesinde 100 katarakt hastasını ameliyat ettirdiklerini dile getirdi.

Konuşmanın ardından dereceye giren projeler ve okullara ödülleri verildi.

Ödül törenine ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, ÖNDER Ankara Temsilcisi Enes Şişman ile davetliler katıldı.

Yorumlar