3 ilin vekil sayısı artarken 2 ilin vekil sayısı düştü

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bundan sonra yapılacak olan genel seçimlerde illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Buna göre, Kırşehir, Tekirdağ Ve Bayburt'un olduğu 3 ilin çıkaracağı vekil sayıları birer artarken, İstanbul'un 2 Mersin'in ise vekil sayısı 1 azaldı

Google Haberlere Abone ol
3 ilin vekil sayısı artarken 2 ilin vekil sayısı düştü

Yüksek Seçim Kurulu, 31 aralık 2018 tarihli Türkiye İstatistik Kurumu'nun nüfus verilerini baz alarak illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden düzenledi. YSK'nın aldığı karara göre, İstanbul'un iki milletvekili sayısı düştü. İstanbul'un çıkaracağı vekil sayısı 98'den 96'ya, Mersin'in çıkaracağı vekil sayısı 13'ten 12'ye düştü. Kırşehir, Tekirdağ ve Bayburt'un ise vekil sayısında birer milletvekili artış yaşandı. Bayburt'un vekil sayısı 1'den 2'ye, Tekirdağ'ın vekil sayısı 7'den 8'e, Kırşehir’in vekil sayısı ise 2'den 3'e yükseldi.

İSTANBUL'UN VEKİL SAYISI 96'YA DÜŞTÜ

YSK'nın kararına göre, Türkiye'de en çok vekil çıkaran il olan İstanbul'un vekil sayısı 98'den 2 düşerek 96, Ankara'nın vekil sayısı 36, İzmir vekil sayısı 28, Bursa'nın vekil sayısı ise 20 olarak belirlendi. YSK, çıkaracağı vekil sayısı 18'in üzerinde olan İstanbul’un 3, Ankara, İzmir ve Bursa’nın ise 2 secim çevresi olarak devam etmesini kararlaştırdı.

Yorumlar