3 Aralık Dünya Engelliler Günü

- Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle etkinlik düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

MARDİN (AA) - Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, bir otelde düzenlenen etkinlikte, her zaman engelli bireylerle iç içe olduklarını belirtti.

Engellilerle çeşitli etkinliklerde bir araya geldiklerini kaydeden Yaman, engellilerin birçok alanda başarılara imza attığını, şampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımının buna örnek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, engelli vatandaşların birçok sorununun hükümet tarafından ortadan kaldırıldığına işaret eden Mustafa Yaman, şöyle konuştu:

"Belediye bünyesinde 50 engelli bireyi çalıştırdık ve bu devam edecek. Hem belediye hem de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak düzenli bir şekilde bu kardeşlerimizin ev temizliğini ve özel bakımlarını yapıyoruz. Cuma günleri ibadethanelere engelli bireylerimizi götürüyoruz."

Engelsiz Mardin Projesi'ni hayata geçirdiklerini dile getiren Yaman, engellilere yönelik desteklerinin süreceğini de sözlerine ekledi.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da hükümet olarak engelli vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktardı.

Engelli vatandaşların toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarına devam etmeleri, iş ve meslek edinmeleri, başta ulaşım ve rehabilitasyon olmak üzere bütün ihtiyaçlarının karşılanmasının herkesin vazifesi olduğunu anlatan Çankırı, hükümet olarak dezavantajlı tüm grupların sorunlarını dinlediklerini, eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için büyük çaba gösterdiklerini ve göstermeye devam ettiklerini bildirdi.

Ceyda Bölünmez Çankırı, "Engelli vatandaşlar için pozitif ayrımcılık gözeterek çalışmalara başladık. Engellilerin tüm imkanlardan yararlanması için çok büyük iyileştirmeler yaptık. Engelli vatandaşların özel ve kamu kurumlarında çalışmalarının önünü açan düzenlemeleri hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk da düzenlenen etkinlik için Valilik ve Mardin Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Daha sonra engelli ve ailelerine yemek verildi. Yemekte Vali Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Çankırı ve Orhan Miroğlu, engelli vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Yorumlar