3 Aralık Dünya Engelliler Günü

- Üsküdar Belediyesinin düzenlediği etkinlikte, Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı oyuncularının da yer aldığı Pendikspor Ampute Futbol Takımı, şöhretler karması ile maç yaptı

Google Haberlere Abone ol
3 Aralık Dünya Engelliler Günü


İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesinin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte, Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı oyuncularının da yer aldığı Pendikspor Ampute Futbol Takımı, şöhretler karması ile maç yaptı.

Bağlarbaşı Spor Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştilen etkinliğe, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı'ndan oyuncular, teknik direktörler Rasim Kara ve Giray Bulak, Galatasaraylı eski yönetici Cüneyt Tanman ile eski futbolcu Mert Korkmaz da katıldı.

Engelli Mehteran Takımı'nın gösterisinden sonra başlayan Pendikspor Ampute Takımı ile şöhretler karması arasındaki maç, renkli görüntülere sahne oldu.

Şöhretler karması, etkinlikte Üsküdar Belediyesinin bir projesi olan ve down sendromlu vatandaşların çalıştığı Tebessüm Kahvesi çalışanları ile de maç oynadı.

Organizasyonda konuşan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak engelli vatandaşların yanında olduklarını dile getirerek, "Toplumun duyarlılığını artırmak için bugün buradayız. Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı'ndan oyuncuların aramızda olmasından mutluyuz. Onların burada olması hem engelli kardeşlerimiz için hem de bizim için motivasyon oldu." ifadelerini kullandı.

Ampute Milli Takımı'nın kalecisi Selim Karadağ da etkinliğin önemine değinerek, "Buradaki amaç farkındalık oluşturmak. Bunun sadece 3 Aralık ile kalmaması gerekiyor. Engelleri kaldırma amacıyla yola çıktık. İnsan annesiz babasız büyür ama vatansız büyümez. Kimi doktor olur kimi bankacı. Önemli olan işini en iyi yapmak, ülkemize faydalı olmak." diye konuştu.

Yorumlar