3 Aralık Dünya Engelliler Günü

- Ankara Valisi Topaca: "Engelli kardeşlerimiz, gerekli koşullar sağlandığında eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmakta, azim ve başarılarıyla herkese örnek olmaktadırlar"

Google Haberlere Abone ol
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, "Engelli kardeşlerimiz, gerekli koşullar sağlandığında eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmakta, azim ve başarılarıyla herkese örnek olmaktadırlar." ifadesini kullandı.

Topaca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu günün toplumsal farkındalığı artırmasını dilediğini belirtti.

Engelli bireylerin toplumsal yaşamın her alanında yer alabilmesi için herkese görev düştüğünü dile getiren Vali Topaca, "Engelli kardeşlerimiz, gerekli koşullar sağlandığında eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmakta, azim ve başarılarıyla herkese örnek olmaktadırlar. Paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, Down Sendromlular Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda rekor kıran Muhammed Tuğrul Şahin ve İrem Öztekin, Ampute Milli Takımı göğsümüzü kabartan başarılara imza atanlardan birkaçıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Topaca, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak, geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin çeşitli çalışmalar yürüttüğünü, birçok proje hazırladığını aktardı.

Kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları yanında toplumun da bir bütün olarak konuya göstereceği hassasiyetin çok önemli olduğunu vurgulayan Ercan Topaca, şunları kaydetti:

"Engellilerin ayrıştırılmamış, bütüncül ortamlarda diğer bireylerle eşit şekilde toplumsal yaşama katılabilmeleri, birbirimize duyduğumuz saygı ve sevgi ile bağlantılıdır. Engelli vatandaşların hiçbir zorluğun esiri olmaması, bir kenarda beklememeleri ve mücadelelerine devam etmeleri, hepimizin gayretiyle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen etkinliklerin, engelli vatandaşlarımızın sorunları hususunda toplumdaki duyarlılığı artırmasını diliyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle kucaklıyorum."

Yorumlar