3 Aralık Dünya Engeliler Günü

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "Engelli vatandaşlarımıza sadece bugün değil tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalı, onların hayatını kolaylaştırmak adına hep birlikte destek olmalıyız. Kendimizi onların yerine koymalı, onlar gibi düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği engelsiz bir Türkiye'yi yarınlara taşımak için hep birlikte el ele çalışmalıyız"

Google Haberlere Abone ol
3 Aralık Dünya Engeliler Günü

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Engelli vatandaşlarımıza sadece bugün değil tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalı, onların hayatını kolaylaştırmak adına hep birlikte destek olmalıyız. Kendimizi onların yerine koymalı, onlar gibi düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği engelsiz bir Türkiye'yi yarınlara taşımak için hep birlikte el ele çalışmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarlarının en öncelikli politikaları arasında "engelliler için yaşanabilir bir dünya inşa etme"nin yer aldığını belirtti.

Engelli vatandaşlara sahip çıkmanın, sorunlarının çözümüne katkı sunmanın herkesi ilgilendirdiğini ifade eden Öznur Çalık, eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar bir çok konuda önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Atılan adımları "yardım eksenli değil hak eksenli" olarak şekillendirdiklerinin altını çizen Çalık, 5378 Sayılı Engelliler Kanunu ile büyük kolaylıklar sağlandığına dikkati çekti.

Anayasada yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılık ilkesini güvence altına alan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Öznur Çalık, 2002'de 5 bin 777 olan engelli memur sayısının 51 bin 492'ye yükseldiğini bildirdi.

- "Hep birlikte destek olmalıyız"

Engelli vatandaşlara bakım hizmeti sunulduğunu hatırlatan Çalık, bu kapsamda 521 bin 424 engelli vatandaşa evde bakım hizmeti sağlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımıza sadece bugün değil tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalı, onların hayatını kolaylaştırmak adına hep birlikte destek olmalıyız. Kendimizi onların yerine koymalı, onlar gibi düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği engelsiz bir Türkiye'yi yarınlara taşımak için hep birlikte el ele çalışmalıyız. Bu manada AK Parti olarak, tüm engellerin 'engel' olmaktan çıkartılarak ortadan kaldırıldığı, engelli kardeşlerimizin hiçbir ayrıma tabii tutulmadığı güzel bir Türkiye'yi tasavvur ediyor, sosyal politikalarımızı da bu anlayışa yönelik olarak şekillendiriyoruz. Hükümetimiz, Partimiz ve yerel yönetimlerimiz olarak engelli vatandaşlarımıza önem veriyor ve onların sorunlarını çözüme kavuşturmak, engelsiz bir hayat inşa etmek için gönülden çalışıyor, çabalıyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, engellilere hizmete götüren, onların yaşam kalitesini artırmak için çalışanların gayretlerini de önemsediklerini vurguladı.

Yorumlar