3. Altın Portakal Yağlı Güreşleri

- Organizasyonda Orhan Okulu, finalde Salih Erinç'i yenerek başpehlivan oldu

Google Haberlere Abone ol
3. Altın Portakal Yağlı Güreşleri


ANTALYA (AA) - Finike ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Altın Portakal Yağlı Güreşleri sona erdi.

Finike Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon, Finike 100. Yıl Stadı'nda yapıldı. Güreşlere Türkiye'nin değişik bölgelerinden 53'ü başpehlivan olmak üzere yaklaşık 750 sporcu katıldı.

Güreşlerin başpehlivanlık finalinde Orhan Okulu ve Salih Erinç karşı karşıya geldi. İki pehlivanın da kıyasıya mücadele ettiği müsabakanın normal süresinde güreşçiler birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Puanlama süresinde rakibini ters paçadan yakalayan Orhan Okulu, 3. Finike Altın Portakal Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. İkinciliği Salih Erinç, üçüncülüğü ise Ali Gürbüz ve İsmail Balaban elde etti.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, ata sporu yağlı güreşi tanıttıklarını söyledi.

Yöre halkının güreşe olan ilgisini iyi bildiklerini ifade eden Sarıoğlu, "Tarih boyunca Finike, Yörük ve pehlivan diyarı olarak bugünlere gelmiştir. Ata sporuna olan ilgiyi iyi biliyoruz. Sezonun ilk güreşi olmasına rağmen pehlivanlarımızın ilgisi seyircimizin desteği son derece güzel. Biz de elimizden geldiğince gelecek yıllarda daha görkemli ve geniş katılımlı olarak güreşlerimizi düzenlemeye devam edeceğiz." dedi.

Güreşlerde yapılan ağalık ihalesini ise açık arttırmada 140 bin lira veren iş adamı Yücel Aytekin aldı. Güreşler sonunda başpehlivanların madalya ve kupaları, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

3. Finike Altın Portakal Yağlı Güreşleri'nde diğer boylarda dereceye giren pehlivanlar ise şöyle:

Başaltı Hasan Borucu, büyük orta Mevlüt Köken, küçük orta büyük boy Yusuf Minta, küçük orta küçük boy Serkan Dedemoğlu, deste büyük boy Atakan Makas, deste orta boy Celal Bayar Çilenger, deste küçük boy Aziz Körk, ayak Muhammet Ocak, tozkoparan Ozan Kıl, teşvik-2 Serhat Atalay, teşvik-1 Muhammet Enes Özer, minik-2 Mustafa Ali Yalçın, minik-1 Salih Can Topçu.


Yorumlar