29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tataristan'da kutlandı

KAZAN (AA) - Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğunda düzenlenen resepsiyona Tataristanlı bilimadamları, hükümet temsilcileri, öğrenciler,...

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tataristan'da kutlandı

KAZAN (AA) - Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğunda düzenlenen resepsiyona Tataristanlı bilimadamları, hükümet temsilcileri, öğrenciler, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonun açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Erdoğan'ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

"İstiklal harbimizi zafere taşıyan cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş işte bu ruhun ifadesidir. O gece, kadını erkeği, genci yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri iradelerine, değerlerine, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır.

Bağımsızlık karakteri olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyoruz. Millete efendilik yoktur, hizmet vardır düsturuyla hiçbir ayrım gözetmeden ülkemize en iyi hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Son 15 yılda demokrasiden özgürlüklere, ticaretten yatırımlara, sağlıktan dış politikaya kadar tüm alanlarda hayata geçirdiğimiz tarihi reformlar bu irademizin en açık ispatıdır.

Bugün dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiye'dir. Eli kanlı terör örgütlerinin hedefi olmamızın da başta gelen sebebi budur. DEAŞ, PKK, PYD-YPG ve FETÖ gibi katil sürülerinin bizi hedeflerimizden alıkoymasına izin vermedik vermeyeceğiz. Manşetlerle, tezgahlarla üzerimize salınan piyonlarla çarpışa çarpışa 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz.

Dost ve kardeşlerimizin desteği, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşallah hedeflerimize ulaşacağız."

Resepsiyonda Tatarca bir konuşma yapan Başkonsolos Turhan Dilmaç son 25 yılda Türkiye-Rusya ilişkilerinde büyük bir ilerleme kaydedildiğini hatırlattı.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Tataristan'da her zaman büyük çoşku ile geçtiğini, bu etkinliğe Tatarların ve Tataristan'da yaşayan Türk vatandaşlarının büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

İki ülke arasında turizm alanında da ilişkilerin geliştiğini söyleyen Dilmaç, Tatarların Türklerle aynı dili konuştuklarını, kültür, din, hayata bakışın da büyük ölçüde aynı olduğunu, Tataristan'da Türkiye'ye, Türk kültürüne, Türkçeye ilginin büyük olduğunu sözlerine ekledi.

Tataristan Başbakan Yardımcısı Vasil Şeyhreziyev'in de katıldığı programda Türkçe ve Tatarca şarkılar seslendirildi, katılımcılara Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Yorumlar