29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

- Kuala Lumpur'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verildi - Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu: - "Ülkemizin arka arkaya yaşadığı sıkıntılı günlerinde Malezya hükümeti ve halkının verdiği destek ve gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KUALA LUMPUR (AA) - Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu'nun ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona, Malezya’dan bakan seviyesinde başta Hukuk Bakanı Azalina Othman olmak üzere üst düzey yetkililerin yanı sıra, ABD, AB, Almanya, Hollanda, Azerbaycan, Avusturya, Mısır, Filistin ve İran gibi ülkelerin büyükelçileri, Türk vatandaşları ve
Malezyalılar olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı.

Türkiye ve Malezya'nın milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Büyükelçi Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yayımladığı mesajını okudu.

Büyükelçi Türkoğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yılını Kuala Lumpur'da Türkiye ve Malezya vatandaşlarıyla bir kez daha beraberce kutlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ülkemizin arka arkaya yaşadığı sıkıntılı günlerinde Malezya hükümeti ve halkının verdiği destek ve gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyorum.” dedi.

Resepsiyonda kullanılan Türk kültürünü anlatan dekorasyonlar ve Türk mutfağından sunulan yemekler misafirler tarafından büyük ilgi gördü.

Yorumlar