29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

- Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Doğan: "Türkiye-Libya ilişkilerini daha ileri seviyeye taşımak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

TRABLUS (AA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Libya'nın başkenti Trablus'ta resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan'ın ev sahipliğinde "El-Mehari" otelinde gerçekleşen resepsiyona, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Sağlık Bakanı Ömer Beşir el-Tahiri, Yerel Yönetim Bakanı Badad Kansu, Çalışma Bakanı El-Mehdi el-Emin, Planlama Bakanı Et-Tahir el-Cuheymi ile İtalya'nın Trablus Büyükelçisi Giuseppe Peroni ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı ve Libya milli marşının okunmasıyla başlayan resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesaj okundu.

Büyükelçi Doğan, resepsiyonda yaptığı selamlama konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü kutlamalarına iştirak eden konuklarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

İki ülke ilişkilerine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Doğan, şunları kaydetti:

"Türkiye-Libya ilişkilerini daha ileri seviyeye taşımak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemde başbakan, konsey başkanı, bakan ve özel temsil düzeyinde bir çok ziyaretler gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde üst düzey ziyaretlerin devam edeceğine inanıyorum."

Türk şirketlerinin Libya'ya dönüş sürecini kolaylaştırmanın her iki ülkenin de ortak amacı olduğunu belirten Doğan, karşılıklı işbirliği neticesinde iki Türk şirketinin ülkenin batısındaki El-Hums ile güney kısmındaki Ubari kentlerindeki elektrik santralleri inşaatlarını tamamladığını aktardı.

Resepsiyonda ayrıca 15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişimini belgeleyen fotoğraflar da sergilendi.


Yorumlar