29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

- Türkiye'nin Maskat Büyükelçiliği tarafından resepsiyon verildi - Türkiye'nin Maskat Büyükelçisi Ersan: - "Türkiye, büyüyen ekonomik bir güç merkezi ve dünya ekonomisi içinde hızla gelişen bir aktördür"

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

MASKAT (AA) - Türkiye'nin Maskat Büyükelçisi Atılay Ersan, "Türkiye, büyüyen ekonomik bir güç merkezi ve dünya ekonomisi içinde hızla gelişen bir aktördür." dedi.

Büyükelçi Ersan'ın ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir otelde düzenlenen resepsiyona, Umman Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali bin Mesud bin Ali el Suneydi, diplomatik misyon temsilcileri, Umman'daki Türk şirketleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyon, iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Büyükelçi Ersan, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün modern, laik, demokratik ve sahip olduğu genç nüfusla dünyanın sayılı büyük ekonomilerinden biri olduğunu belirterek, Türkiye'nin dünya çapında barış, güvenlik ve istikrarı hedef alan aktif dış politikaya sahip olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren Türkiye'nin bölgesinde ve dünyanın diğer bölgelerindeki ülkelerle iş birliği içinde olduğunu kaydeden Ersan, "Türk milleti, tarihi ve kültürel temeli ile insani yardım konusunda köklü bir geleneğe sahiptir." dedi.

Ersan, Türkiye'nin genç, iyi eğitimli ve dinamik iş gücü ile büyüyen bir iç pazara ve oldukça gelişmiş ulaşım, haberleşme ve enerji altyapısına sahip olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, büyüyen bir ekonomik merkez ve dünya ekonomisi içinde hızla gelişen bir aktördür." diye konuştu.

Türkiye ve Umman arasındaki ilişkilerin iyi seviyede olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Ersan, iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerin devam ettiğini belirtti.

Ersan, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Ersan ve Suneydi'nin beraber pasta kestiği resepsiyon, misafirlere yapılan ikramlarla son buldu.

Yorumlar