29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

- Arap ülkeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'ye tebrik mesajları gönderdi

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

DOHA (AA) - Katar, Filistin ve Cezayir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'ye tebrik mesajları gönderdi.

Katar haber ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ise Başbakan Binali Yıldırım'a tebriklerini bildirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da Cumhuriyet'in 94. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Türk halkına tebriklerini sundu.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre Abbas, Cumhuriyet'in yıl dönümünün Türkiye'ye ve halkına refah ve ilerleme getirmesini temenni ederek, Türkiye ile Filistin arasındaki kardeşlik bağına işaret etti.

Abbas, bağımsız bir Filistin devleti kurulması için Filistin halkı ve devletine Türkiye'nin verdiği destekten övgüyle bahsetti.

Cezayir resmi haber ajansı APS'de yer alan haberde ise Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajı göndererek, şunları kaydetti:

"İki dost halka hizmet için karşılıklı ekonomik ortağlığımızı daha da sağlamlaştırmak, ilişkileri daha ileriye taşımak amacıyla iki ülke arasındaki bağları dahada pekiştirmeye olan isteğimizi ve "Dostluk ve İşbirliği Antlaşması"nda çizdiğimiz hedeflere ulaşma yolunda çabalarımızı sizin gayretlerinize katmaya hazır olduğumuzu belirtmek için bu mutlu anı (Cumhuriyet Bayramı) bir fırsat olarak değerlendiriyorum."

Cumhurbaşakanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yaptığı ziyarette, Türkiye ile Cezayir arasında 23 Mayıs 2006'da Dostluk ve İşbirliği Antlaşması imzalanmıştı.

Yorumlar