29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

- İstanbul Valisi Şahin: - "Türkiye Cumhuriyeti; zalime meydan okuyan, işgal ve zorbalığa hiçbir şartta geçit vermeyen, vatanını canından aziz bilen kahraman bir neslin emanetidir"

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, 29 Ekim 1923'ün; bağımsızlığa duyulan derin özlemin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın, eşi görülmemiş bir kahramanlığın nişanesi olduğunu belirtti.

Hürriyete aşık şerefli Türk milletinin evlatlarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde; 1919'dan 1923'e dalga dalga büyüyen, adım adım yükselen bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyet'in ilanıyla taçlandırdığını vurgulayan Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin; zalime meydan okuyan, işgal ve zorbalığa hiçbir şartta geçit vermeyen, vatanını canından aziz bilen kahraman bir neslin emaneti olduğunu anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'ni, kuruluş felsefesindeki gibi tam bağımsız, güçlü ve demokratik bir dünya devleti olarak istikbale taşımak için bugün herkese büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Bu yolda geçmişten bugüne Cumhuriyet'e giden kutlu yolun tüm merhalelerini çok iyi bilmemiz ve hiçbir surette hatırdan çıkarmamamız lazımdır. Şüphesiz özgürlük, birlik ve beraberliğin teminatı Cumhuriyet'in mesaj ve ruhunda saklıdır. Millet iradesini üstün tutan, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz milletimiz; iradesine, özgürlüğüne ve istikbaline kasteden her türlü girişime, her türlü kirli plana karşı koymayı bilmiş ve başarmıştır. Bunun en son örneğini 15 Temmuz hain darbe kalkışması esnasında göstermiş, iç ve dış ihanet odaklarına unutamayacakları bir ders vermiştir.

Bugün eşi görülmemiş bir mücadele ruhunun, muhteşem bir irade gücünün, tavizsiz bir milli şuurun sergilendiği destansı zaferimizin nihai merhalesi Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yılını idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu düşünce ve duygularla mukaddes vatanımızın istiklali uğruna verilen kurtuluş mücadelesinin cumhuriyetle taçlandığı 94. kuruluş yıl dönümümüzü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyor; bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum."

Yorumlar