28 Şubat'ın "sembol meydanı"na siyah çelenk

- AK Parti Sincan İlçe Teşkilatınca, 28 Şubat sürecinde tankların yürütüldüğü Lale Meydanı'na siyah çelenk bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat'ın "sembol meydanı"na siyah çelenk

ANKARA (AA) - AK Parti Sincan İlçe Teşkilatı tarafından 28 Şubat sürecinde tankların yürütüldüğü Lale Meydanı'na siyah çelenk konuldu.

AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç, teşkilat üyeleriyle meydanda yaptığı basın açıklamasında, darbelerle milli iradenin yok edildiğini, demokrasinin kesintiye uğratıldığını söyledi.

Milli Güvenlik Kurulunun 28 Şubat 1997'deki toplantısında alınan kararların insan hakları ve özgürlüklerine aykırı olduğunu ifade eden Omaç, şunları kaydetti:

"Özellikle tankların bilinçli şekilde yürütüldüğü Sincan'ımız, tanklarla anılmaya başlamış ve insanımız Sincanlı oldugunu, Sincan'da yaşadığını söylemeye çekinir hale getirilmiştir. Kamu kurumlarından özel kuruluşlara, okullardan vakıflara pek çok kurum ve kuruluş kıskaca alınarak, dindar insanlar tasfiye edilmiş ve binlerce insan hukuksuzca fişlenmiş, aynı zamanda subay ve hakimler de baskı altına alınarak bağımsız yargı yönlendirilmiştir."

O dönem askerler tarafından "28 Şubat bin yıl sürecek" şeklinde beyanat verildiğini anlatan Omaç, 28 Şubat'ın tarihe "kara bir leke" olarak yazılacağını belirtti.

AK Parti'nin, 28 Şubat'ın vesayetçi ve darbeci zihniyetiyle bir kez daha karşılaşılmaması için birçok düzenleme yaptığını dile getiren Omaç, "Bir daha kimse darbeye cesaret edemez denildiği bir anda, 15 Temmuz hain darbe girişimini hep beraber yaşadık. Gücünü ve desteğini milletten değil birtakım dış odaklardan alan asker görünümlü hainler tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı ve hükümetine karşı yine bir darbe yapılmaya çalışılmıştır." dedi.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise 28 Şubat'ın izlerini ilçeden sileceklerini kaydederek, "Burada yapılan hareket Meclise, milli iradeye yapıldı. Tabii tankların buradan da geçmiş olması Sincan'ı da bir şekilde etkiledi. Aslında tanklar Etimesgut'tan çıktı ama niye özellikle Sincan vurgulandı? Çünkü Sincan'daki muhafazakar, milliyetçi, vatanını seven insanların mağdur edilmesine yönelikti. O yüzden Sincan ile özdeşleştirildi." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından partililer, pankartlarla yürüyerek, 28 Şubat sürecinde tankların yürütüldüğü meydana siyah çelenk bıraktı.

Yorumlar