28 Ocak 2024 Türkiye gündemi öne çıkanlar

28 Ocak 2024 Türkiye gündemi öne çıkan gelişmeler nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
28 Ocak 2024 Türkiye gündemi öne çıkanlar

28 Ocak 2024 Türkiye Gündeminde Öne Çıkan Başlıklar

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Açık Hava Toplantısına Katılımı

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin" temalı bir açık hava toplantısına katılacak. Bu etkinlik, Mersin şehrindeki Millet Bahçesi yanında gerçekleştirilecek ve saat 14.00'te başlayacak.

DÜNYA DİPLOMASİ

1- İsrail'in Gazze Şeridi'ne Yönelik Saldırıları ve İnsani Kriz

  • İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bunun yarattığı insani krizin son durumu, Kudüs, Gazze ve Kahire üzerinden yakından takip ediliyor.

GÜNCEL

1- "Hep Otuz Üç Yaşında" Gala Programına Önemli Katılımlar

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen "Hep Otuz Üç Yaşında" adlı gala programına katılacak. Program, İstanbul'da saat 19.00'da başlayacak.

SPOR

1- Trendyol Süper Lig'de 23. Hafta Maçları

  • TÜMOSAN Konyaspor-RAMS Başakşehir, EMS Yapı Sivasspor-Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük-Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe-MKE Ankaragücü takımları arasında oynanacak maçlarla Süper Lig'in 23. haftası devam edecek. Maçlar Konya, Sivas ve İstanbul'da gerçekleşecek.

2- Trendyol 1. Lig'de 20. Hafta Karşılaşmaları

  • Bodrum FK-Gençlerbirliği, Teksüt Bandırmaspor-Bitexen Giresunspor, Ümraniyespor-Sakaryaspor ve Altay-Kocaelispor maçları, 1. Lig'in 20. haftasında oynanacak. Bu maçlar Muğla, Balıkesir, İstanbul ve İzmir'de yapılacak.

3- TFF 3. Lig'de 17. Hafta Müsabakaları

  • TFF 3. Lig'deki gruplarda 17. hafta maçları tamamlanacak.

4- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 18. Hafta Maçları

  • Çağdaş Bodrumspor-Türk Telekom, Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes ve TOFAŞ-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket takımları arasında oynanacak maçlarla Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftası devam edecek. Maçlar Muğla, İzmir ve Bursa'da gerçekleşecek.

5- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 22. Hafta Maçları

  • BOTAŞ-Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor ve Melikgazi Kayseri Basketbol-Çankaya Üniversitesi takımları arasındaki maçlarla Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftası tamamlanacak. Maçlar Ankara ve Kayseri'de oynanacak.

6- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi 17. Hafta Maçı

  • Kuşgöz İzmir Vinç Akkuş Belediyespor-Ziraat Bankkart arasındaki maçla Efeler Ligi'nin 17. haftası sona erecek. Maç Ordu'da gerçekleştirilecek.

7- Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 18. Hafta Maçları

  • Beşiktaş Ayos-Fenerbahçe Opet, Sarıyer Belediyespor-Çukurova Belediyespor, Galatasaray Daikin-Türk Hava Yolları, Kuzeyboru-Eczacıbaşı Dynavit ve Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop-PTT takımları arasındaki maçlarla Sultanlar Ligi'nin 18. haftası başlayacak. Maçlar İstanbul, Aksaray ve Antalya'da yapılacak.

Yorumlar