28 Ekim yarım gün mü, okul var mı, tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde 28 Ekim yarım gün mü, okul var mı, tatil mi soruları öğrenciler ve memurlar tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
28 Ekim yarım gün mü, okul var mı, tatil mi?

28 Ekim yarım gün mü, okul var mı, 28 Ekim yarım gün mü, tatil mi? ne kadar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili kaç gün olacak, öncesinde yarım günlük bir tatil var mı yoksa sadece 29 Ekim günü tatil olacak? 29 Ekim'in yaklaşmasıyla birlikte birçok kamu ve özel sektör çalışanı tatilin kaç gün locağı konusunu merak etmeye başladı. Peki, 28 Ekim'de okul var mı, 28 Ekim yarım gün mü, tatil mi?

Bilindiği gibi 29 Ekim günü Türkiye'de devletin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğuna karar verilen gündür. 

28 EKİM YARIM GÜN MÜ, OKUL VAR MI?

29 Ekim 1923 tarihinde alınan karar daha sonraki her yıl aynı günde "bayram" olarak kutlanmaya başlandı. Adı da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü oldu. Bugün aynı zamanda resmi tatil olarak geçirilen günler arasında bulunuyor. 

28 Ekim yarım gün mü, 29 Ekim tatil mi, ne kadar?
28 Ekim yarım gün mü, 29 Ekim tatil mi, ne kadar?

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi 28 Ekim Perşembe günü yarım gün tatil oluyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi tatil olacak.

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.

Dolayısıyla öğleden sonra okul yok.

29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

1925 yılında çıkarılan bir kanunla Cumhuriyet'in ilanı günü yeni Türk Devleti'nin bayramı ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

Yorumlar