27 Kasım okullar tatil mi yarın okullar tatil mi?

27 Kasım okullar tatil mi pazartesi günü İstanbul, Ankara, Bursa, Zonguldak illerinde okullara kar veya sağanak yağış tatili var mı bu konuda valilikler tarafından bir açıklama yapıldı mı? Kuvvetli rüzgar ve fırtına beklentisiyle İstanbul, Ankara, Bursa ve Zonguldak'ta tatil beklentisi oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
27 Kasım okullar tatil mi yarın okullar tatil mi?

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yaşanan olumsuz hava koşulları, öğrenciler, veliler ve öğretmenler arasında yarın okulların tatil olup olmayacağı sorusunu gündeme getirdi. 20 Kasım Pazartesi günü bazı illerde kar yağışı sebebiyle eğitime ara verilmişti. Bu hafta için de gözler valiliklerden gelecek açıklamalarda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü için 67 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın kara ve denizde yaratabileceği olası sorunlara karşı vatandaşlar uyarıldı. Peki, İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İşte il il durum:

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yapılan meteorolojik uyarılar, 27 Kasım Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağına dair soru işaretleri yarattı. İstanbul Valiliği, şiddetli rüzgâr ve fırtınanın kara ve denizde meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Özellikle kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar beklentisi bulunuyor.

ANKARA'DA EĞITIM DURUMU

Ankara Valiliği de kuvvetli rüzgâr, fırtına ve sağanak yağış konusunda uyarıda bulundu. Ancak henüz 27 Kasım için Ankara'da okulların tatil olup olmayacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

ZONGULDAK VE BURSA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Zonguldak Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıda, hafta sonu için fırtına ve kuvvetli rüzgâr beklendiği belirtildi. Bursa Valiliği de benzer bir uyarıda bulunarak vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Her iki ilde de okulların tatil olma durumuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklentisi, vatandaşları ve eğitim camiasını tedbirli olmaya itiyor. Valilikler ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına kulak vermek ve resmi açıklamaları takip etmek önem taşıyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler için güvenliğin her şeyden önemli olduğu bu dönemde, gelişmeleri yakından izlemek gerekiyor.

Yorumlar