27. Arap Birliği Liderler Zirvesi

- Mısır Başbakanı İsmail: - "Bu tarihi durum çıkarlarımızı korumak için değil, halklarımızın birliğini korumak için hepimizin dayanışma içinde olmasını gerektiriyor " - "Daha iyi bir gelecek için yolumuzu inşa etmek kolay bir görev olmayacak. Arap Birliği yapısının içeriden onarılmasının bölgede yeni bir Arap projesinin doğuşunu hazırlayacak. Şüphesiz gücümüz birliğimizdedir"

Google Haberlere Abone ol
27. Arap Birliği Liderler Zirvesi

KAHİRE (AA) - Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Arap halklarının birliğinin korunması için Arap ülkelerinin dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti.

Moritanya'nın ev sahipliği yaptığı 27. Arap Birliği Liderler Zirvesinin açılış oturumunda konuşan İsmail, ülkesinin bir yıl boyunca ortak Arap girişimlerinin gelişmesi konusunda ısrarcı olduğunu ve ülkesinin bölgede yaşanan krizlerin idaresi için uzlaşılan ilkeler belirlediğini ifade etti.

İsmail, Arap dünyasına yönelik dış müdahaleleri eleştirerek, terörle mücadelede kapsamlı bir strateji üzerinde beraber çalışmayı talep etti.

Bölgeyi içinden etkileyen zorluklar bulunduğunu ve bu nedenle Mısır'ın Arap ülkelerinin ortak pozisyonlarının koordinasyonu ve pekiştirilmesi, ortak vizyon ve ortak çalışma konusunda ısrarcı olduğunu vurgulayan İsmail, "Bu tarihi durum çıkarlarımızı korumak için değil, halklarımızın birliğini korumak için hepimizin dayanışma içinde olmasını gerektiriyor. " dedi.

Filistin davasının hala en öncelikli konu olduğunu ifade eden İsmail, Suriye ve Libya konularında da siyasi çözüm sağlanması gerektiğine değindi.

- "Gücümüz birliğimizdedir"

İsmail, "Daha iyi bir gelecek için yolumuzu inşa etmek kolay bir görev olmayacak. Anlaşmazlıkları gidermek için ortamı yumuşatmak amacıyla ilkelerden vazgeçilmez. Arap Birliği yapısının içeriden onarılmasının bölgede yeni bir Arap projesinin doğuşunu hazırlayacak. Şüphesiz gücümüz birliğimizdedir." diye konuştu.

Mısır Başbakanı İsmail son olarak, Ortadoğu'nun çatışmalardan daha güçlü bir güvenlik, istikrar ve ilerlemeyle arınmasını istediklerini söyledi.

Zirveye herhangi bir sebep belirtmeksizin katılmayan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, yerine Başbakan İsmail'i görevlendirmişti.

Mısır geçen yıl düzenlenen zirveye ev sahipliği yapmıştı.

Yorumlar