26 Mart Türkiye Yarışta ipucu sorusu: VR'ın açılımı nedir?

Türkiye Yarışta 26 Mart ipucu sorusu, "İnsanların hem keşfedip hem de etkileşime girebildiği üç boyutlu bilgisayar teknolojileri ile oluşturulmuş ortama adını veren VR'ın açılımı nedir biliyor musunuz?" oldu.

Google Haberlere Abone ol
26 Mart Türkiye Yarışta ipucu sorusu: VR'ın açılımı nedir?

Türkiye Yarışta 26 Mart 2019 Salı günkü etabının ipucu sorusu ve cevabı belli oldu.

Türkiye Yarışta ipucu sorusu, "İnsanların hem keşfedip hem de etkileşime girebildiği üç boyutlu bilgisayar teknolojileri ile oluşturulmuş ortama adını veren VR'ın açılımı nedir biliyor musunuz?" oldu.

Türkiye Yarışta ipucu cevabı ise, "Virtual Reality" yani Türkçesiyle "Sanal Gerçeklik"'tir.

Peki Sanal Gerçeklik nedir?

Sanal Gerçeklik, simüle edilmiş bir ortamda gerçekleşen ve bilgisayar tarafından oluşturulan etkileşimli bir deneyimdir. Genel olarak işitsel ve görsel geribildirim içerir, ancak diğer duyusal geribildirim türlerine de izin verebilir . Bu sürükleyici çevre gerçek dünyaya benzeyebilir ya da fantastik olabilir.

Sanal Gerçeklik ya da Virtual Reality, bir kullanıcının sanal veya hayali bir ortamda fiziksel varlığını simüle eden gerçekçi görüntüler, sesler ve diğer duyumlar üretmek için, bazen fiziksel ortamlarla veya bileşenlerle birlikte sanal gerçeklik kulaklıklarını veya çok projeksiyonlu ortamları kullanır . Sanal gerçeklik donanımını kullanan bir kişi yapay dünyaya "etrafa bakabilir", içinde dolaşabilir ve sanal özelliklerle veya öğelerle etkileşime girebilir. Bu efekt genellikle gözlerin önünde küçük bir ekrana sahip bir başa takılı ekrandan oluşan VR kulaklıkları tarafından yaratılır , ancak aynı zamanda çoklu büyük ekranlara sahip özel olarak tasarlanmış odalar yoluyla da yaratılabilir. Diğer VR formları arasında artırılmış gerçeklik ve karışık gerçeklik sistemleri bulunur.

Titreşimlerin ve diğer duyuların bir denetleyici veya diğer cihazlar vasıtasıyla kullanıcıya iletilmesini içeren VR sistemleri, dokunsal sistemler olarak bilinir.

Bu dokunsal bilgi genellikle tıbbi, video oyun ve askeri eğitim uygulamalarında kuvvet geribildirim olarak bilinir.

Yorumlar