26 Aralık 2019 hava durumu, Meteoroloji'den 7 ile kar uyarısı

Son günlerde etkisini arttıran soğuk hava yerini kar ve yağmura bıraktı. Ülkenin doğu ve iç kesimlerinde devam eden yağışlar nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol
26 Aralık 2019 hava durumu, Meteoroloji'den 7 ile kar uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi için kar yağışı uyarısında bulunan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri son verileri paylaştı.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu Bölgesinin yoğun kar yağışı etkisi altına girmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta ve Antalya çevreleri için yağış beklentisini açıklayan Meteoroloji aynı zamanda Doğu Anadolu için kar uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından  yapılan açıklamada, Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde bugün yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi.

Gece ve sabah saatlerinden itibaren yurdun doğusunda kar yağışının etkili olacağını açıklayan meteoroloji Tunceli, Erzincan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Hakkâri'de görülecek yağışların 1400 metre üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde gerçekleşeceğini belirtti. Açıklamada "Meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin düşmesi, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

ADANA °C, 12°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ANKARA °C, 6°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinde hafif olmak üzere karlakarışık yağmurlu

AMASYA °C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı

MALATYA °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu

Yorumlar