25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Bakanlık olarak kadına yönelik şiddetle mücadele de farkındalık oluşturmak amacıyla bu maça (Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor) geldik" - "Öncelikli hedefimiz kadınlarımızı güçlendirmek. Bakanlık olarak 'Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum' hedefiyle çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kadına yönelik şiddete karşı mücadelede farkındalık oluşturmak için Süper Lig'in 13. haftasında yapılan Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasını izledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaya, bugünün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu hatırlatarak, dünyanın her yerinde farkındalık çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Galatasaray ve Alanyaspor kulüplerine teşekkür eden Bakan Kaya, "Bakanlık olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla bu maça geldik. Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle, hükümetlerimiz döneminde kadına karşı şiddeti önleme konusundaki mücadeleyi, toplumsal alanın her yerinde güçlendirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Kadınlarımızın toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, toplumsal hayatın her alanında daha güçlü olmaları için eğitimlerini güçlendirmek adına çok önemli çalışmalar yapıyoruz."

Kadına karşı şiddet ve istismar konusunda ciddi mücadeleler içerisinde olduklarını vurgulayan Bakan Kaya, "Öncelikli hedefimiz kadınlarımızı güçlendirmek. Bakanlık olarak 'Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum' hedefiyle çalışıyoruz. İnanıyoruz ki güçlü kadınlar güçlü aileler oluşturacak, güçlü aileler de güçlü toplumu, Türkiye'yi oluşturacak. Burada olmayı çok anlamlı buluyoruz, dostlarımıza tekrar teşekkür ediyoruz bize verdikleri destekten dolayı. Türkiye'de bugün 81 ilimizde kadına yönelik şiddetle mücadele anlamında önemli farkındalık çalışmaları yaptık. Bu farkındalık çalışmalarımızın sonuncusu da burada gerçekleştirilecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Küçükçekmece'de katılacağı bir etkinlikte sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri temsilcileri, akademisyenler ve iş kadınlarının bir araya geleceğini aktaran Kaya, vatandaşları bu etkinliğe davet etti.


Yorumlar