25 dil bilen Gulu: 2 bin kelime bilmek şart

Dilbilimci ve yazar Emin Gulu, dil öğrenmek için okumanın yetmediğini duymak gerektiğini söyledi. Gulu, bir dili öğrenebilmek için en az 2 bin kelimenin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
25 dil bilen Gulu: 2 bin kelime bilmek şart

Daha iyi işlerde çalışmak için birden fazla dil bilmenin şart olduğu dönemde "Anlıyorum ama konuşamıyorum" sözünü çokça duyuyoruz. 

Özellikle ingilizce öğrenmek için yoğun zaman ve çokça para harcayan bazı vatandaşlar verdiklerinin karşılığında yeterli olduğu kadar dil öğrenememekten şikayetçi.

25 DİL BİLİYOR

Dilbilimci Emin Gulu, dil öğrenmenin pif noktalarını açıkladı. İngilizce, Almanca, Flemenkçe, Danca, İşveççe, Norveççe, İtalyanca, Portekizce, Fransızca, İspanyolca, İzlandaca, Latince, Rumence, Katalanca, Çince, Ruşca, Ukraynaca, Polonyaca, Sırpça, Özbekçe, Fince, Yunanca, Kazakça, Çekçe, Macarca, Türkçe olmak üzere toplamda 25 dil bilen Emin Gulu, yazdığı kitaplarla vatandaşların kolaylıkla dil öğrenmesini sağlıyor.

Hedefinde 100 dil daha öğrenerek bu sayıyı 125'e çıkarmak olan Gulu, öğrendiği dillere ek olarak öncellikle Arapça, Japonca ve Hintçe öğrenmek istiyor. Bir yandan dil öğrenmeye devam eden Gulu, insanların da dil öğrenmesine katkıda bulunmak için birikim ve deneyimlerini paylaşıyor. 

En çok İngilizce, Rusça, İsponyalca, İtalyanca ve Fransızca’yı konuştuğunu söyleyen Gulu, 7 yaşından bu yana dil öğrenmeye meraklı olduğunu söyledi. Dil öğrenme sürecinde hayallerinin etkili olduğunu kaydeden Gulu, "Üniversitede kolay dil nasıl öğrenilir?’ mantığını kavrayarak bununla birlikte diğer dilleri öğrenmeye başladım." dedi.

2 BİN KELİME BİLMEK GEREK

Daha önce ingilizce öğrenmek isteyenler için kitap yazan Gulu, İngilizce öğrenmenin pratiklerini kitabında 20 güne bölmüştü.

Her güne kelime, cümleler ve özel bilgiler veren Gulu, ‘Bir dili öğrenmenin püf noktaları’nın net bir cevabı olmadığını söyledi. 

Bir dilin okuyarak öğrenilemeyeceğini söyleyen Gulu, "Önce kulağımız aşina olmalı yani okuyarak değil duyarak öğrenilir. İkinci olarak ise kelime önemli. Bir dili bilmek için 2 bin kelime bilmek gerekiyor” dedi.

Yorumlar