24 Temmuz Basın Bayramı

- DHMİ Genel Müdürü Ocak: - "Kişisel hak ve özgürlük sınırları içinde gökyüzü kadar özgür, tüm gazeteci ve medya emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
24 Temmuz Basın Bayramı

ANKARA (AA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, "Kişisel hak ve özgürlük sınırları içinde gökyüzü kadar özgür, tüm gazeteci ve medya emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ocak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında üstlendiği kahramanca rol ile medyanın, milli iradenin hür ve gür sesi olduğunu tüm dünyaya gösterdiğine işaret eden Ocak, basının kamuoyu oluşturma gücünün işletmeler ve hatta ülkelerin imajlarına olumlu etkisinin yadsınamaz gerçek olduğunu vurguladı.

Ocak, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri sürekli takip edip, titizlikle analiz ederek kamuoyunu bilgilendiren basının, bu işleviyle bireyin haber alma özgürlüğünün ve dolayısıyla demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları arasında çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekti.

Havacılık alanında DHMİ'nin ve Türkiye sahip olduğu prestijde medyanın katkısının çok büyük olduğunu vurgulayan Ocak, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle özellikle sektörümüzdeki gelişmeleri dikkatle izleyip büyük bir emek ve yetkinlikle haberleştiren medya mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bu duygularla sansürün kaldırılışının 109. yılında, kişisel hak ve özgürlük sınırları içinde gökyüzü kadar özgür, tüm gazeteci ve medya emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Yorumlar