2300 metre rakımlı dağda kayak ve termal keyfi

- Kütahya'nın Gediz ilçesi sınırlarında bulunan Murat Dağı, kayak ve termal turizmin imkanlarını bir arada sunuyor - Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu: "Dağın 1500 metre yüksekliğinde termal kaynaklarımız bulunuyor. Burada ziyaretçilerimizin konaklayacağı apartlar hizmet veriyor. Zirveye yakın kısımda ise kayak pistimiz yer alıyor" - "Vatandaşımız buraya geldiğinde, orman havası, kayak merkezi ve termal suyu aynı anda kullanabilme imkanına sahip oluyor"

Google Haberlere Abone ol
2300 metre rakımlı dağda kayak ve termal keyfi

KÜTAHYA (AA) - ALİBEY AYDIN - Kütahya'nın Gediz ilçesi sınırlarında bulunan, 2 bin 300 metre rakımlı Murat Dağı, ziyaretçilerine hem kayak hem de termal turizmin keyfini bir arada yaşatıyor.

Zirveye yakın yükseklikte kayak pisti, 1500 metre rakımda ise 43 derece sıcaklığa sahip termal kaynaklara sahip dağ, yerli ve yabancı ziyaretçilerine farklı bir kış turizmi vadediyor.

Gediz'e 25 kilometre uzaklıktaki Murat Dağı, Kütahya ve Uşak ilinin doğal sınırını oluşturmasının yanı sıra bölgenin en yüksek dağı olma özelliğini de taşıyor.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Murat Dağı'nın hem kayak hem de termal turizme imkan sağlayan Türkiye'deki nadir bölgeler arasında yer aldığını söyledi.

Saraoğlu, son yıllarda belediye olarak Murat Dağı'nda kayak ve termal turizme yönelik ciddi yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bölgenin en yüksek dağı olan Murat Dağı, dünyaca ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde anlatılıyor. Dağın 1500 metre yüksekliğinde termal kaynaklarımız bulunuyor. Burada ziyaretçilerimizin konaklayacağı apartlar hizmet veriyor. Zirveye yakın kısımda ise kayak pistimiz yer alıyor. Yılın 4 ayında kayak yapma imkanı bulunuyor."

Murat Dağı'nı, kayak pistiyle ve doğasıyla her dönem dikkati çeken, ziyaretçileri eksik olmayan bir merkez haline getirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Saraoğlu, "Vatandaşımız buraya geldiğinde, orman havası, kayak merkezi ve termal suyu aynı anda kullanabilme imkanına sahip oluyor. Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından eşsiz bir doğal güzellik."

Murat Dağı'nın kar potansiyeliyle kayak açısından toz kara sahip ender dağlardan biri olduğuna işaret eden Saraoğlu, Türkiye'nin 22'nci kayak merkezi konumundaki Murat Dağı'nın, kayak ve termal turizm konusunda iddialı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar