23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası

- Şampiyonanın ikinci gününde grekoromen stildeki yarı final mücadelesinde 60 kiloda Kerem Kamal ve 72 kiloda Cengiz Arslan, rakiplerini yenerek finale yükseldi

Google Haberlere Abone ol
23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası


İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde grekoromen stilde Kerem Kamal ile Cengiz Arslan finale yükseldi.

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen organizasyonda, grekoromen stilde 60, 72, 82 ve 97 kiloda yarı final, 67 kiloda ise çeyrek final maçları yapıldı.

Yarı finaldeki 4 Türk güreşçiden ikisi adını finale yazdırdı. 60 kiloda Kerem Kamal, yarı finalde Romanya'dan Teodor Horatau'yu 9-1 sayı tuşuyla yenerek adını finale yazdırdı. Kerem Kamal, yarınki final mücadelesinde Rus güreşçi Artur Petrosian ile altın madalya mücadelesi verecek.

Türk güreşçilerden finale yükselen bir diğer isim 72 kiloda Cengiz Arslan oldu. Milli güreşçi, yarı finalde Ermenistan'dan Arman Baghdasaryan'ı 11-0 sayı tuşuyla mağlup ederek altın madalya mücadelesi hakkı elde etti. Cengiz Arslan, yarın Gürcü Ramaz Zoidze ile finalde karşı karşıya gelecek.

Yarı final mücadelesinde 82 kiloda Burhan Akbudak, Ukrayna'dan Yaroslav Filchakov'a 5-1 ve 97 kiloda Süleyman Erbay da Rus Aleksandr Golovin'e 8-1'lik skorlarla mağlup oldu. Her iki güreşçi, yarın bronz madalya mücadelesi yapacak.

Bu arada, 67 kilo çeyrek final mücadelesinde mindere çıkan Ensar Karabacak, Sırp rakibi Sebastian Nad'a 7-1 mağlup olarak şampiyonadan elendi.


Yorumlar