23 Nisan programı belli oldu, işte detaylar

Her yıl 23 Nisan'da TBMM bahçesinde düzenlenen resepsiyon bu yıl düzenlenmeyecek. Ancak onun yerine önceden belirlenen saatte ilginç bir etkinlik düzenlenecek. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Google Haberlere Abone ol
23 Nisan programı belli oldu, işte detaylar

Her yıl TBMM'nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TBMM bahçesinde resepsiyon düzenleniyor. Resepsiyon bu yıl koronavirüs nedeniyle yapılmayacak; ancak onun yerine Türkiye'de bir ilk olacak bir etkinlik düzenlenecek. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop da dahil olacak. Buna göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 21.00'de televizyon ekranlarından İstiklal Marşı okuyacak. TBMM Başkanı Şentop da Meclis Bahçesi'nden kendisine eşlik edecek. Bütün Türkiye de o saatte balkona çıkarak İstiklal Marşı'na eşlik edecek. Bu durum Türkiye tarihi açısından bir olarak kayıtlara geçecek.

Tüm Türkiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının fiziksel, ekonomik ve psikolojik etkileriyle mücadele ederken ve kalabalıkların toplanması yasaklanırken 66. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluş yıl dönümü olan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bayramda, Meclis'te özel bir oturum düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu özel oturumda canlı yayında İstiklal Marşı okuyacak. 23 Nisan 2020'de saat tam 21.00'da çok özel bir an yaşanacak. Meclis'in yüzüncü yaşına özel olarak o an televizyonlar canlı yayına geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam saat 21.00'de İstiklal Marşı'nı okuyacak. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da aynı anda Meclis bahçesinden İstiklal Marşı'nı okuyacak.

HAYDİ TÜRKİYE BALKONLARA

Meclis Başkanı Şentop daha önce yaptığı açıklamalarda "23 Nisan günü saat 21.00'de evlerimizden, balkonlarımızdan İstiklal Marşı'nı okuyalım" diye bir çağrıda bulunmuştu.

Yorumlar