21 yıldır gönüllü olarak güvercin besliyor

- 76 yaşındaki Sami Karaaslan, 21 yıldır her gün kentte güvercinlerin olduğu meydanlara giderek onları besliyor - Karaaslan: - ''İnsanlar bu işin tadını bilse her gün benim yaptığım gibi kuşları, güvercinleri besler''

Google Haberlere Abone ol
21 yıldır gönüllü olarak güvercin besliyor

İSTANBUL (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - İstanbul'da yaşayan 76 yaşındaki Sami Karaaslan, 21 yıldır her gün kentte önceden belirlediği meydanlara giderek buradaki güvercinleri gönüllü olarak besliyor.

Karaaslan, sağlığının el verdiği ölçüde yaklaşık 21 yıldır neredeyse hiç aksatmadan çantasını yem doldurarak sabah erken saatlerde evden çıkıyor. O gün İstanbul'da belirlediği bir meydana giden Karaaslan, satın aldığı yemle güvercinleri doyuruyor.

AA muhabirine açıklama yapan Karaaslan, İstanbul'da bulunan güvercinleri ve kuşları gönüllü olarak beslediğini söyledi.

Her gün belirlediği bir meydana gittiğini anlatan Karaaslan, ''Sabah erken saatlerde yaşadığım yerden çıkarak güvercinleri beslemeye gidiyorum. Çantama doldurduğum yemleri bitene kadar onlara yediriyorum.'' diye konuştu.

Karaaslan, güvercinleri beslemenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bu işe ilk başladığımda 3 gün üst üste parayla yem alıp onları yedirdim. O günden sonra bir rüya gördüm. Rüyanın üzerine de kuşları beslemeye karar verdim. O günden sonra her gün sağlığım el verdiğince beslemeye başladım. 21 yıldır da aksatmadan devam ediyorum. Ayda en az 5 torba yem alıyorum. Her gün belirlediğim bir meydana giderek onlara yemleri atıyorum. Bu gönüllü işi yapmak için Allah'a söz verdim.''

- ''Ölene kadar bu işi yapacağım''

Yaptığı işten asla sıkılmadığını belirten Karaaslan, ''Onları beslerken asla yorulmuyorum. Allah'a dua ediyorum 'bu işten beni ayırmasın' diye. Ölene kadar da bu işi yapacağım. İnsanlar bu işin tadını bilse her gün benim yaptığım gibi kuşları, güvercinleri besler. Onları beslemediğim gün rüyama giriyorlar, hep aklımdalar. Bu hayvanları beslemedim mi çok üzülüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Karaaslan, yeryüzünde olan tüm hayvanların bakılacak varlıklar olduğunu dile getirerek, hayvanları beslemenin bütün insanların görevi olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar