21 Haziran'da sokağa çıkma yasağı var mı?

21 Haziran'da sokağa çıkma yasağı var mı? Pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
21 Haziran'da sokağa çıkma yasağı var mı?

21 Haziran'da sokağa çıkma yasağı var mı? Pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu LGS sınavı nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile en çok arananlar arasına yer aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselere geçecek öğrenci için düzenlediği LGS kapdamındaki merkezi sınav nedeniyle 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken vatandaşlar yasağın ne zamana kadar süreceğini ve ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Peki, sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek. 

Bugün sınavın başladığı 09.00'dan itibaren sokağa çıkam yasağı ilan edilirken yasak akşam 15.00'da sona erecek.

Vatandaşlar sokağa çıkma yasağının 21 Haziran Pazar günü uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen yazıya göre, ilan edilen sokağa çıkma yasağı sadece bugün için geçerli olup yarını yani 21 Haziran Pazar gününü kapsamayacak. 

Yasağın sona ereceği 15.00'dan itibaren vatandaşlar istedikleri dışarı çıkabilecek. Öte yandan maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu 48 ilde yaşayan vatandaşların sağlıklarını korumaları ve ceza yememeleri için dılşarı çıkacakları 15.00 saatinden itibaren maskeleri takmaları önerilir. 

Öte yandan önümüzdeki hafta sonu uygulanacak olan YKS sınavları için sokağa çıkma yasakları uygulanacak olup bu yasaklar iki gün boyunca sürecektir. 

Yorumlar