2023 emekli maaşı belli oldu mu, zam ne kadar olacak?

2023 yılı emekli maaşlarına yapılacak zam konusunu merakla sorgulayan emekliler, enflasyon farkının ne kadar olacağı ve refah payıyla ilgili yeni gelişmeleri merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
2023 emekli maaşı belli oldu mu, zam ne kadar?

2023 emekli maaş zammı ne kadar olacak, enflasyon farkı netleşti mi sorusu merakla soruluyor. Emekli maaşlarına en son haziran ayında yapılan enflasyon farkı zammı yüzde 42 olmuştu. Ocak ayında da son 6 aylık enflasyonun farkı ödenecek. Peki, 2023 emekli maaşı belli oldu mu, zam ne kadar?

2023 EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU MU, ZAM NE KADAR?

Emekli zam oranı konusunda heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 5 aylık enflasyon oranı netleşirken gözler Aralık ayı enflasyon verisine çevrildi. Milyonlarca emekli yeni yılda ne kadar zam alacağı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. TÜİK tarafından 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan enflasyon verisinin ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı da belli olacak. Şu an için 14,04 olan zam oranına Aralık enflasyon verisi eklenecek.

5 aylık enflasyon verisine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranı 14,04 olarak hesaplandı. Bu rakama Aralık ayı enflasyon verisi eklenecek. Aralık ayı enflasyonunun 5 puan artması SSK ve Bağ-Kur emeklisinin % 19'luk bir zam alması anlamına gelecek.

Akrebin kıskacında yoğurularak gelişen, büyüyen Türkiye’nin gerçekten çok büyük fedakarlıklarla kazandığı imkanı her bir insanımızsın emrine vermeyi sürdüreceğiz. Memur ve emeklinin de maaşını buna göre tespit edeceğiz.

Geçtiğimiz yıl en düşük emekli maaşı 1.500 liradan 2.500 liraya Temmuz ayında ise en düşük emekli maaşı 3.500 liraya yükseltilmişti. Bu yıl da benzer bir şekilde en düşük emekli maaşının 3.500 liradan 4.500 liraya yükseltilip yükseltilmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak her defasında iktidar cephesinden yapılan açıklamalar her kesimden insanın enflasyona ezdirilmeyeceği ve hak ettiği ücret artışının kendilerine yapılacağı yönünde olmuştu. Bu sebeple 6 aylık enflasyon oranı % 20 bile olsa refah artışı ile bu oranın % 30 seviyelerine çekilebileceği kulislerde konuşuluyor.

Şu anda SSK'lı bir emeklinin en düşük emekli aylığı 3.500 lira olarak ödeniyor. 6 aylık enflasyon verisinin % 20 olarak hesaplanması halinde en düşük emekli maaşı 4.200 liraya yükselecek. % 30'luk bir zam yapılması halinde 4.550 TL'ye yükselecek.

Yorumlar