2020 Pasaport ücretleri ne kadar?

2020 Pasaport ücretleri ne kadar, harcı, defter ücreti ne kadar? Yurt dışı seyahatleri planlayan vatandaşlar tarafından son zamanlarda sıkça yapılan araştırmaların başında gelmektedir. Bizde sizler için 2020 pasaport ücreti , harcı ve defter paralarını derledik. Haberimizde bulabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
2020 Pasaport ücretleri ne kadar?

2020 Pasaport ücretleri ne kadar? Yurt dışına gezi veya iş için çıkmak isteyen vatandaşlar tarafından Google üzerinden aranmaktadır. Son zamanlarda sıkça yapılan araştırmaların başında gelen "2020 Pasaport ücretleri ne kadar?" sorusunun  yanıtı sizler için araştırdık. 

Türkiye'de İçişleri Bakanlığı tarafından verilen pasaportların harç ücretleri her yıl enflasyona göre yeniden düzenlenir. 2020 Pasaport harç ücretleri pasaportun başvuru sırasında talep edilen kullanım süresine göre değişiklik gösteren bir ücrettir. Öte yandan, bakanlık tarafından talep edilen pasaport defter ücreti her bir pasaport süresi için aynıdır. Güncel olarak pasaport defter ücreti ise 133,00 TL dir, yani alacağınız pasaportun süresine göre harç ücreti + 160,00 TL olarak hesaplanır. Yurtdışına çıkacak öğrencilerin pasaport alırken ödeyeceği pasaport harç bedelleri aşağıdaki gibidir.

İÇİNDEKİLER

 

2020 PASAPORT HARÇ VE DEFTER BEDELİ

Bakanlık tarafından belirlenen pasaport bedelleri başvuru sırasında vatandaştan talep edilir. Harç ücreti, banka veya ATM üzerinden yatırılabilir.

2020 pasaport ücretleri ne kadar

5 YILLIK VEYA 10 YILLIK PASAPORT HARCI NE KADAR?

Pasaport alımlarında defter ücreti için her yıl ayrı ayrı değil tek seferlik bir ücret alınırken harç ücretleri yıllara göre hesaplanmaktadır.

Süre Harç  Defter Toplam
6 Ay 208,30 TL 160,00 TL  368,30 TL
1 Yıl 304,40 TL 160,00 TL  464,40 TL
2 Yıl 497,00 TL 160,00 TL  657,00 TL
3 Yıl 705,90 TL 160,00 TL  865,90 TL
4-10 994,80 TL 160,00 TL 1154,80 TL

 

Pasaport Harç Ücreti ve Defter Bedeli Nerelere Ödenir?  

Pasaport harç ve defter bedeli çeşitli kurumlara ödenebilir. Pasaport harç ve defter bedelini ödeyebileceğiniz kurumlar şu şekildedir:

  • PTT Şubelerine
  • Devletin anlaşmalı olduğu bankalara
  • Gelir İdaresi Başkanlığı Ödeme Alan Birimlere (Online)
  • Vergi Dairelerine

 

PASAPORT ÇIKARMAK İÇİN NE GEREKLİ?

Öncelikle pasaport alırken Nüfus ve Vatandaşlık işlerinden randevu almak gerekiyor, randevu işleminden sonra pasaport başvurusu için TC kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, 2 adet biyometrik fotoğraf ve yukarıdaki tabloda alınacak pasaport türüne göre belirtilen tutarın anlaşmalı bankalardan birine ödenmesi gerekmektedir. Pasaport harcı ödenirken dikkat edilmesi gereken husus ise özellikle açıklama kısmına TC kimlik numarasının ve ad soyad bilgilerinin yazılması gerekmektedir. Anlaşmalı bankalar listesi için tıklayınız.

Eğer varsa eski veya mevcut pasaportunuzu da beraberinizde götürmeniz gerekmektedir.

Randevulu veya randevusuz olarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

 

Eğer ki öğrenci (ücretsiz) pasaportu başvurusu yapacaksanız, eğitim aldığınız yüksek öğrenim kurumundan alınan onaylı öğrenci belgesiyle birlikte pasaport birimine başvuru yapılabilir. Detaylı bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Daire Başkanlığından öğrenebilirsiniz.

Pasaport başvurusu online randevu alınarak yapılır. Online randevu adresi şu şekildedir : https://randevu.nvi.gov.tr/

Online randevu alındıktan sonra aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.

Pasaport Numarası Sorgula 

Pasaport İçin Gerekli Belgeler

  • Nüfus cüzdanı veya yerine geçebilecek resmi belge

  • 1 tane biyometrik fotoğraf

  • Harç ve defter bedeli ödeme dekontu

  • Usulüne uygun doldurulmuş talep formu

  • Reşit olmayanlar için muvafakatname

  • Eğer daha önce çıkartıldıysa eski pasaport

  • Engelli çocuklar için sağlık raporu

Kaynak: sonhaberler.com , Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

Yorumlar