2020 öğretmen ataması ne zaman? Öğretmen atamaları hangi tarihte yapılacak?

2020 öğretmen ataması ne zaman? Öğretmen atamaları hangi tarihte yapılacak? sorularının yanıtı öğretmen adayları tarafından en çok merak edilen ve araştırılanlar arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
2020 öğretmen ataması ne zaman? Öğretmen atamaları hangi tarihte yapılacak?

2020 öğretmen ataması ne zaman? Öğretmen atamaları hangi tarihte yapılacak? sorularının yanıtı öğretmen adayları tarafından en çok merak edilen ve araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, 2020 yılında öğretmen ataması yapılacak mı? 2020 öğretmen atama tarihleri belli oldu mu? Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Dört yıllık lisans eğitiminin ardından formasyon eğitimi alan öğretmen adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Sayısı binlere varan öğretmen adayları Milli eğitim Bakanlığı ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden gelecek bir haberi bekliyor.

Yeni yıla girmeye az bir zaman kala 2019 yılı içinde alım olmasından ümidini kesen adaylar 2020 alımları için ümitle bekliyor. Öğretmen adayları yeni alımların ne zaman başlayacağına dair bekleyişlerini sürdürürken aynı zamanda sık sık Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM'nin sosyal medya hesaplarından gelecek müjdeli haberi takip ediyor.

2020 yılında alımların olmasını bekleyen adalar özellikler 2019'un son günlerinde araştırmalarına hız verdi. Adaylar "sık sık 2020 öğretmen alımları ne zaman" şeklindeki araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 2020 öğretmen ataması ne zaman? Öğretmen atamaları hangi tarihte yapılacak?

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Binlerce öğretmen ihtiyacı olduğunu kaydeden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, alımların yapılacağı tarihlerle alakalı bilgi verdi. Selçuk, alımların 2020 Şubat ayında yapılacağını belirtti. Konuyla ilgili konuşan Selçuk, öğretmen adaylarının kendisinin bir masaya oturarak kadroları belirlediğini sandığını söyledi. "Öğretmen adaylarımız sanıyor ki ben oturuyorum bir masaya 20 bin, 40 bin, 60 bin yazıyorum." diyen Bakan Selçuk, öğretmen atamalarının ülkenin genel ekonomik durumuyla ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetilen kabinenin kararıyla yapıldığını söyledi.

Bir televizyon programına katılarak soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmen adaylarının merakla beklediği, şubat ayında yapılacak atamalara ilişkin "Bana kalsa ben '60 bin az, 80 bin olsun' derim." dedi. Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacı olduğuna bakarak karar verildiğini belirten Selçuk, "Bunun da bir istatistiği var. Bu yazılım diyor ki 'Senin haritanda şu kadar öğretmen eksiği var, şu branşlarda. Öncelikli olarak nicel açıdan ve coğrafi açıdan bölgesel olarak şuraya şu kadar öğretmen atanması gerekiyor' diyor. Burada bazı branşlar, örneğin; edebiyat ile ilgili gerçekten az alım var. Edebiyat öğretmeni ile ilgili zamanında doyum fazlalaştığı için ihtiyacımız olmayan bir şeyi de almak istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakan selçuk yaptığı açıklamada yapılması planlanan öğretmen alımı ilgili herhangi bir sayı vermezken alımın Şubat ayı içinde yapılacağını belirtti. 

Yorumlar