2020 Diyanet Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru başlıyor

Diyanet Uzman yardımcılığı sınavı için başvurular, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başladı.

Google Haberlere Abone ol
2020 Diyanet Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, uzman yardımcılığı kadrolarına 15 kişi alacak. Alınacak kişilerin belirlenmesi için ise sınav yapılacak. Diyanet Uzman Yardımcılığı sınavı başvuruları 07 Ocak 2020 tarihinde başlıyor. Başvuru için öncelikli şart 2020 yılı itibariyle 35 yaşını geçmemiş olmak. Genel şartlarda ise öncelikle en az lisans mezunu olmak, devlet memurluğuna engel teşkil edecek herhangi bir durumunun olmaması, KPSSP3 türünden en az 60 puan almış olmak bulunuyor.

DİYANET UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV BAŞVURU TARİHİ

Diyanet Uzman Yardımcılığı başvuru tarihi 7 Ocak 2020 günü başlıyor. Başvurular 08:00-16.:30 arasında yapılabilecek.

DİYANET UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Diyanet Uzman Yardımcılığı Sınavı için başvurular dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi adresi üzerinden yapılacak. Bu internet sitesi üzerinden başvuru formunu doldurmak başvuru için yeterli olmuyor. Başvuru yapanlar daha sonra bulundukları il veya ilçelerdeki müftülüklerde başvurularını bizzat onaylatmak zorundalar. 

YURTDIŞINDA OLANLAR VE ASKERDE OLANLAR NE YAPACAK?

Yurt dışında veya askerlik görevini yapmakta olanların nasıl ve nereden başvuru yapacağı da merak edilen konular arasında yer alıyordu. Yurt dışında ya da askerde bulunanlar, başvuru için gerekli olan belgeleri hazırlamaları halinde bir yakınları aracılığıyla da başvuru yapabilecekler.

DİYANET UZMAN YARDIMCILIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Diyanet Uzman Yardımcılığı sınavına girebilmek için gerekli olan şartlar şunlar:

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  2. En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
  3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik" şartını taşımak,
  4. Sınavın yapılacağı yılın ilk günü (01.01.2020) itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,
  5. 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) KPSSP3 puan türünden en az altmış (60) puan almış olmak,
  6. Daha önce Diyanet işleri uzman yardımcısı kadroları için yapılmış olan yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak.

DİYANET UZMAN YARDIMCILIĞI İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Diyanet Uzman Yardımcılığı sınavına girebilmek için gerekli olan belgeler şöyle:

  1. T.C. Kimlik No'lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport),
  2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK'ten alınacak denklik belgesi), (e-Devlet üzerinden alınan belgeler geçerlidir.)
  3. 2018 veya 2019 yılına ait KPSS sonuç belgesi,
  4. Görev yapmaya mani bir engeli (sağlık vb.) bulunmadığına, adli sicil kaydı bulunmadığına ve erkek adayların askerlik durumlarına dair yazılı beyanı,
  5. Başvuruları alan personele gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
  6. Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçede yer alacaktır.

BAŞVURU ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  1. İl veya ilçe müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır.
  2. Adaylar, başvuru ekranında ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde özgeçmişlerini yazacaklardır.
  3. Başkanlığımız (dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurmayan ve il veya ilçe müftülüklerinde başvuru onay işlemini yaptırmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.
  4. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
  5. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
  6. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir. 

DİYANET UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Diyanet Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru yapmak isteyenler 80 TL sınav ücreti ödemek zorundalar. Diyanet sınav ücreti diyanetin internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Diyanet sınav ücreti ödemek için şu siteyi kullanabilirsiniz. dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi 

Öte yandan herhangi bir şekilde sınava giremeyenlerin ödedikleri ücret geri ödenmeyecektir. 

SINAVLA İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN DİĞER DETAYLAR

Diyanet Uzman Yardımcılığı sınavıyla ilgili bilinmesi gereken diğer detaylar ise şöyle: 

- Sınava yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. 

- Yazılı sınav test şeklinde 22 Şubat 2019 tarihinde Ankara'da yapılacak. 

- Sınava KPSSP3 puanı 60 ve üzeri olan kişiler çağrılacak. Alınacak kişi sayısının 20 katı kadar isim sınava çağrılacak. Yani yaklaşık 300 kişi sınava çağrılacak. 

- 2018 ve 2019 yılı KPSS puanları dikkate alınacak. 

- Yazılı sınavdan 70 ve üzeri puan alanlar mülakata çağrılacaklar. 

DİYANET UZMAN YARDIMCILIĞI YAZILI SINAV SORULARI

- Yazılı sınavda yüzde 80 meslek ve hizmet alanıyla ilgili sorular, yüzde 20 ise devlet memurları mevzuatıyla ilgili sorular sorulacak. 

DİYANET UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVI MÜLAKAT SORULARI

- Sözlü sınavda ise yüzde 50 mesleki bilgi düzeyi, yüzde 10 kişisel kavrama, kendini ifade etme ve özetleme yeteği, yüzde 10 özgüven, inandırıcılık; yüzde 10 genel yetenek ve genel kültür; yüzde 10 da bilimsel ve teknolojik gelişmelerle ilişki durumu belirleyecek. 

Yorumlar