2019 bekçi alımları ne zaman başlıyor?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde yapılan bekçi alımlarına ek olarak yeni alım yapılacağını açıklamıştı. Bekçi olmak isteyen adaylar ise bu açıklamanın ardından İnternet üzerinde 2019 bekçi alımları araştırmasını yapmaya başladı. Peki, İçişleri Bakanlığı bekçi alımları ne zaman başlıyor?

Google Haberlere Abone ol
2019 bekçi alımları ne zaman başlıyor?

Geçtiğimiz günlerde çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen adaylar için yeniden yapılacağını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ne kadar alım yapılacağına dair rakam verdi. Soylu'nun açıklamasının ardından mahalle ve çarşı bekçi olmak isteyen adaylar İnternet üzerinden mahalle ve çarşı bekçi alımının ne zaman yapılacağına dair araştırma yapmaya başladı. 

2019 BEKÇİ ALIMLARI BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılında toplamda 10 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağını açıkladı. Alım için tarih veren Süleyman Soylu'nun açıklamalarına göre, mahalle ve çarşı bekçisi alımı için 6 Mart tarihinde ilan yayımlanması bekleniyordu. Ancak 6 Mart tarihi geçmiş olmasına rağmen herhangi bir ilan yayınlanmadı. Geçtiğimiz Çarşamba yapılması beklenen açıklamanın ardından bekçi adaylarının Çarşı ve Mahalle Bekçisi Mesleki İçi Eğitime tabi tutulduktan sonra görevli oldukları illerdeki mahalle ve çarşılarda iş başı yapacaktı. 

Halkın evlerinin, iş yerlerinin ve mahallelerin korunması için polis birliklerine destek olmak amacıyla başlatılan bekçi alımlarının 2019 yılında 10 bin 500 olarak açıklanmıştı. Ancak Süleyman Soylu'nun açıklamalarına göre bu sayının 8 bini Mart ayında alınacaktı. 6 Mart'ta yapılması beklenen alımlar için vatandaşlar bekleyişlerini sürdürüyor. Yakın zamanda alımlar için ilanların yayımlanması bekleniyor.

KARARNAME YAYINLANMIŞTI

Öte yandan, 10 bin bekçi alımı için Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin bekçi kontenjanı ihdas edilmişti. Yayınlanan kararnamenin ardından bekçi olmak isteyen adaylar o tarihten bu yana dört gözle 8 bin bekçi alım ilanının yayınlanmasını bekliyor. Süleyman Soylu tarafından 8 bin olarak açıklanan bu sayının 2 bin 500 kadar olanı ise ileri bir tarihe bırakılmış gibi görünüyor. 

2019 BEKÇİ ALIM ŞARTLARI

Bekçi alımlarına başvurmak isteyen adayların belli başlı şartları taşımış olması gerekiyor. Bu şartlardan bazıları şu şekildedir: Başvuracak adayın Türk vatandaşı olması gerekmektedir. En az lise mezunu olması ve Askerlik görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş olmak, Kesinlikle 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla), Başvuracak adayların, Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı gibi yüz kızartıcı şuçlardan dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmaması gerekmketedir. 

SINAV AŞAMASI

Alım ilanına başvurduktan sonra yapılacak olan ön sağlık taramasından geçecek olan adaylar, bekçi alım sınavına tabi tutuluyorlar. Sınavda üç farklı aşama bulunmaktadır. Sınav, fiziki yeterlilik, yazılı ve sözlü sınav gibi aşamalardan oluşmaktadır. Fiziki yeterlilik aşamasında adaylar POMEM tarafından belirlenen parkurlarda belli başlı fiziki yeterlilik testlerine tabi tutulur. Yazılı sınavda ise çoktan seçmeli olan 100 soru adaya yöneltilir. Şıklama yöntemiyle sorulacak olan sorular, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Genel Kültür, Hayat Bilgisi, Türkçe gibi alanlardan oluşmaktadır. Sözlü sınav aşamasında ise adaylara sözlü sorular yöneltilir. 

SonHaberler.Com

Yorumlar