2007'yi unutan Baykal'dan tarihi dönüş: Gül adayımız olabilir

CHP Eski Genel Başkanı Baykal, 2007 yılında 367 garabetiyle Abdullah Gül'ü seçtirmemek için Meclisi terk eden partisinin tavrını unutarak bu akşam yaptığı açıklamada Abdullah Gül'ün 2019'da kendilerinin adayı olabileceğini söyledi. 2007 yılında CHP, Abdullah Gül'ün seçilmemesi için TBMM'yi terk etmişti. Partinin başında ise Deniz Baykal bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol
2007'yi unutan Baykal'dan tarihi dönüş: Gül adayımız olabilir

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Esik Genel Başkanı Deniz Baykal, 2007 yılında Abdullah Gül'e karşı yaptıkları eylemleri unutarak, 2019 yılında CHP'nin adayı olarak Abdullah Gül'ü görmek isteyebileceklerini söyledi. CHP'nin 367 garabetini gerekçe göstererek Meclisi terk ettiği 2007 yılında partinin başında henüz kaset kumpasına kurban gitmemiş Deniz Baykal bulunuyordu. Baykal'ın bugün Abdullah Gül'ü aday olarak görmek istemesi ise dikkat çekti. 

CHP Antalya Milletveli Deniz Baykal, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu ben Cumhurbaşkanı adayıyım derse  biz de 'tamam' deriz, arkasında oluruz, adayımız o olur. 'Hayır, olma' demeyi uygun görmeyiz. Doğal olarak Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı var. Kendisi uygun gördüğünde böyle bir karar alacaktır. Yüzde 49'u tutmanın yolu, adayı netleştirmek. Eğer Kılıçdaroğlu aday değilim derse kurultayı toplamalı ve aday olacak kişi genel başkan olmalı. Abdullah Gül yüzde 49'un adayı olabilir.  Gül aday olursa değerlendirilmesi lazım.  Gül aday olursa değerlendirilmesi lazım.

Yorumlar

aslan artık iyice saçmalamaya başladılar ulen gül aptalmı attığınız kazığı bilmiyormu kaldı9ki gül sağlam adam akp den ayrılmaz