20 bin öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 yılında 20 bin öğretmen daha alınacağını açıklamasının ardından öğretmen adayları başvuru tarihini araştırmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
20 bin öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama müjdesi bekleyen öğretmen adaylarına güzel haberi verdi.

Erdoğan, 2019 yılında 20 bin öğretmenin daha alınacağını açıkladı. 

Atama tarihleri ile ilgili detayları merak eden öğretmen adaylar internet üzerinden araştırmalara başladı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın başvuruların başlayacağı tarihi duyurdu. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet istesinde yer alan bilgilerde ön başvuruların yapılacağı tarihler açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı ön başvuruların 26 Mart tarihinde başlayacağını belirtti.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ

20 bin öğretmenin alınacağı sözlü sınavın tarihleri de açıklandı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav merkezlerinde sözlü sınava girecek olan öğretmen adaylarının hangi merkezlerde sınava gireceği 5 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 12-30 Haziran 2019 tarihler arasında yapılacak.

BAŞVURU SONUÇLARI

12-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 4 Temmuz tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

İTİRAZ TARİHLERİ

Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylara 2 günlük itiraz hakkı verilecek. 8-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak olan itirazların sonuçları ise 16 Temmuz tarihinde açıklanacak.

Yorumlar