2. Tiflis İpekyolu Forumu başladı

- Forumda Türkiye'yi Ulaştırma Bakanı Arslan temsil ediyor

Google Haberlere Abone ol
2. Tiflis İpekyolu Forumu başladı

TİFLİS (AA) - Gürcistan'da düzenlenen 2. Tiflis İpekyolu Forumu başladı.

Başkent Tiflis'teki Opera ve Bale Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen forumun açılışına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Moldova Başbakanı Pavel Filip, bakanlar, iş adamları ve diplomatlar katıldı.

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, forumun açılışında yaptığı konuşmada, bu yılki forumun temasının "Tek Kuşak, Tek Yol" olduğunu belirterek "Gürcistan, yeni İpekyolu'nun orta koridorunun geliştirilmesine katkı sağlamaya hazır." dedi.

Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan ile iş birliği çerçevesinde ekim ayında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılışını yaptıklarını hatırlatan Kvirikaşvili, "Bu proje, Orta Asya ülkelerinin, Avrupa demiryoluna bağlanmasına olanak sağladı." ifadelerini kullandı.

Kvirikaşvili, tarihi İpekyolu'nun canlandırılması için Gürcistan'ın çeşitli ulaştırma projelerine ciddi yatırımlar yapmaya devam ettiğini söyleyerek forumun birçok yeni girişim ve ortak projenin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Bakan Arslan, forum çerçevesinde düzenlenecek bir panelde konuşacak.


Yorumlar