19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın Antalya kampı

- Milliler, Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarının hazırlıklarını tamamladı - Teknik direktör İnceefe: "Kendi evimizde, seyircimiz önünde oynayacağımız maçları inşallah galibiyetle bitirip elit tura kalmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın Antalya kampı


ANTALYA (AA) - 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yarın başlayacak Avrupa Şampiyonası Elemeleri 13. Grup maçlarının hazırlıklarını tamamladı.

Manavgat'ta bir otelde kamp yapan milliler, grup maçlarının oynanacağı Arslan Zeki Demirci Spor Tesisleri'nde teknik direktör Vedat İnceefe yönetiminde son antrenmanını gerçekleştirdi.

Ay-yıldızlı ekip, eleme grubunda yarın ilk maçında Kazakistan ile karşılaşacak. Milliler, grupta yer alan Galler ile 10 Kasım'da, Slovakya ile de 13 Kasım'da karşı karşıya gelecek.

Teknik direktör Vedat İnceefe, antrenmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kampı en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirterek, "Grupta birinci ve ikinci takım elit tura yükselecek. Elit turda birinci olan takım Avrupa Şampiyonası'na gidiyor. Avrupa Şampiyonası da 8 takımla oluyor. İnşallah bunu başarmak istiyoruz." diye konuştu.

Grubu lider tamamlamayı hedeflediklerini anlatan İnceefe, şunları kaydetti:

"Kendi evimizde, seyircimiz önünde oynayacağımız maçları inşallah galibiyetle bitirip elit tura kalmak istiyoruz. Gruptaki Kazakistan çok koşan, mücadele eden bir ekip. Galler fizik gücüne dayalı bir futbol oynuyor. Onlar da etkili, yetenekli oyunculara sahip. Gruptaki en zor rakiplerden birisi de Slovakya. Hızlı hücumu düşünen, takım halinde oynayan bir ekip. Bunların hepsinin analizini yaptık. Onlara göre tedbirimizi aldık. İnşallah alnımızın akıyla gruptan çıkarız."


- Şampiyona statüsü


Toplam 52 takımın, dörderli olarak 13 gruba ayrıldığı 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası eleme turunda, gruplarını ilk iki sırada bitiren ekipler, elit tura yükselecek.

Elit turda gruplarını lider bitirecek 7 takım, 16-29 Temmuz 2018'de Finlandiya'da düzenlenecek 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak. Ev sahibi Finlandiya ise finallere direkt katılacak.

Yorumlar