19 Ocak 2024 Türkiye ve dünya gündemi gelişmeleri

19 Ocak 2024 Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan başlıklar ve gelişmeler...

Google Haberlere Abone ol
19 Ocak 2024 Türkiye ve dünya gündemi gelişmeleri

Yasama ve Yürütme Alanında Önemli Etkinlikler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sefine Tersanesi'nde Deniz Platformları Teslim Törenine Katılacak

Yalova'daki Sefine Tersanesi'nde, 15.00'de gerçekleşecek törenle yeni deniz platformları teslim alınacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleşecek bu önemli etkinlik, denizcilik sektörü için büyük önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi Zirvesinde Konuşacak

Kampala'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi'nin 19. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir konuşma yapacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Emekli Buluşması Programına Katılacak

Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nde, saat 11.00'de başlayacak olan emekli buluşması programına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel iştirak edecek.

Eğitim ve Siyaset Alanında Güncel Gelişmeler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa'da Çocuk Adalet Merkezi Açılışına Katılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa'da gerçekleşecek Çocuk Adalet Merkezi'nin açılış törenine katılacak. Saat 10.00'dan 18.00'e kadar sürecek programda, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Baro ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretleri de planlanıyor.

20 Milyon Öğrenci Yarıyıl Tatiline Giriyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, karnelerini alarak yarıyıl tatiline başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'daki Sincan Şehit Ahmet Gözütok İlkokulu'nda düzenlenecek karne dağıtım törenine katılacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'da Teşkilat Buluşmasına Katılacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15.00 ile 18.30 saatleri arasında Samsun'daki parti teşkilatı ve seçim koordinasyon merkezi ziyaretleriyle birlikte teşkilat buluşması programına katılacak.

Ekonomi ve Finans Sektöründe Önemli Gelişmeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Süt Çalıştayına Katılacak

Antalya'da gerçekleştirilecek Ulusal Süt Çalıştayı'na Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı katılacak. Program, saat 10.00'dan 15.30'a kadar sürecek ve bakanın bazı ziyaretleri de öngörülüyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KKTC'de Önemli Görüşmelerde Bulunacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Lefkoşa'da KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel tarafından kabul edilecek. Ayrıca Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Maliye Bakanı Özdemir Berova ile görüşmeler yapacak ve Türkiye-KKTC 12. Ortak Komite Toplantısı'na katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, THY Yönetim Zirvesine Katılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya'da düzenlenecek Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi 2024 etkinliğine katılacak.

TCMB ve TÜİK'ten Önemli Açıklamalar Bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini açıklayacak. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2023 dönemi konut satış istatistiklerini duyuracak. Her iki kurumun açıklamaları Ankara'da saat 10.00'da yapılacak.

Dünya Diplomasisinde Güncel Durum

İsrail'in Gazze Şeridi'ne Yönelik Saldırıları ve İnsani Kriz

İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bölgedeki insani krizle ilgili gelişmeler Kudüs, Gazze ve Kahire'den takip ediliyor.

Güncel Etkinlikler ve Programlar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT World Citizen Ödülleri'ne Katılacak

İstanbul'da gerçekleştirilecek "TRT World Citizen Ödülleri" programına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun katılacak. Program, 18.30'da başlayacak.

Spor Gündeminde Öne Çıkanlar

Trendyol 1. Lig'de 19. Hafta Heyecanı Başlıyor

Trendyol 1. Lig'in 19. haftası, Bitexen Giresunspor-Ahlatcı Çorum FK maçıyla başlayacak. Maç, Giresun'da 20.00'de oynanacak.

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde Zalgiris Kaunas ile Karşılaşacak

THY Avrupa Ligi'nin 22. haftasında Fenerbahçe Beko, Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ekibiyle deplasmanda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Kaunas'ta 21.00'de başlayacak.

AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 16. Hafta Maçları Başlıyor

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 16. haftası, TÜRŞAD-Spor Toto maçıyla başlayacak. Maç, Bitlis'te 14.00'te oynanacak.

Yorumlar