19 Eylül Gaziler Günü

- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler: - "Gücünü Türk milletinin engin sevgi ve güveninden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve azimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İlelebet payidar kalacaktır' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin kutsal vatan topraklarının, bölünmez bütünlüğünün, yüce Türk milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir"

Google Haberlere Abone ol
19 Eylül Gaziler Günü

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, "Gücünü Türk milletinin engin sevgi ve güveninden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve azimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İlelebet payidar kalacaktır' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün, yüce Türk milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir." dedi.

Güler, Genelkurmay Başkanlığı Atatürk Kültür Sitesi'nde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, vatanın bir parça toprağına zarar gelmemesi için kendinden bir parçayı feda eden kahramanlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gaziler Günü'nün kutlandığı 19 Eylül'ün, Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Meydan Muharebesi'ndeki kahramanlıklarından dolayı TBMM tarafından mareşallik rütbesi ile gazilik unvanı verilmesinin yıl dönümü olduğunu anımsatan Orgeneral Güler, gazileri cesaret ve feragat abideleri olarak nitelendirdi.

Gazilere bakınca, kanla vatan topraklarına işlenen milli birlik ve egemenliğin bir asırlık mührünü gördüğünü belirten Güler, "Sizler tarih boyunca yüce Türk milletinin bekası için gösterdiğiniz kahramanlıklarınızla, bugün aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına yönelen her türlü tehdide karşı vermekte olduğumuz mücadelede sarsılmaz inancımıza ilham kaynağı oldunuz, tükenmez gücümüze güç kattınız." diye konuştu.

Güler, gazilerin Türk milletinin en önemli gurur kaynakları arasında yer aldığını, yapılan fedakarlıkların unutulmayacağını söyledi.

Kahraman gazileri her zaman gönüllerinde yaşatacaklarını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Bizler, yurdumuzun ve dünyanın her köşesinde milletimizin bağımsızlığı için kan dökerek gazilik mertebesine ulaştığınızın ve bu vatanı bize armağan ettiğinizin bilincindeyiz. Kahraman gazilerimiz ve değerli aileleri, huzurlu olunuz ve bize güveniniz. Çünkü gücünü Türk milletinin engin sevgi ve güveninden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve azimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İlelebet payidar kalacaktır' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin kutsal vatan topraklarının, bölünmez bütünlüğünün, yüce Türk milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir."

Gazilerin fedakarlığının emsalsiz olduğunu bildiklerine işaret eden Güler, "Sizler almayı düşünmeden verdiniz. Bu nedenle size bunun karşılığını ödemek de mümkün değil. Yine de Türk Silahlı Kuvvetleri olarak sizlere vefa borcumuzun her zaman bilincinde olduğumuzu ve hayatınızı kolaylaştırarak daha iyi standartlarda yaşam sürdürebilmenizi sağlamak için başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurumlarla birlikte yoğun gayret içinde faaliyetlerimizi sürdürdüğümüzü bilmenizi isterim." ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri ve gazilerin taleplerine imkanlar dahilinde ivedilikle cevap verildiğini belirten Güler, kendilerine her türlü konuda yardım ve desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da katıldı.

Yorumlar