19 Eylül Gaziler Günü

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Bakanlık olarak gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri ve hak ettikleri imkanlara kavuşmaları için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
19 Eylül Gaziler Günü

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bakanlık olarak gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri ve hak ettikleri imkanlara kavuşmaları için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye'yi vatan kılan gazilere verdikleri onurlu mücadeleden dolayı minnet borçlu olduklarını belirterek, fedakarlığın ve milli şuurun en büyük temsilcileri olan gazilerin, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da ve son olarak 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdığını ifade etti.

Gazilerin Türkiye üzerinde hain planları olan hiçbir terör örgütüne göz açtırmadığına işaret eden Kaya,"Vatanını ve milletini her türlü tehlikeyi göze alarak savunan, düşmanla korkusuzca çarpışan ve bizlere barış içerisinde bir gelecek kuran gazilerimizi yılın her gününde; saygı, minnet ve şükranla anmak milli ve manevi görevimizdir. Bakanlık olarak gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri ve hak ettikleri imkanlara kavuşmaları için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaya, gazi ve gazi yakınlarının istihdam haklarında iyileştirmeler yaptıklarının altını çizerek, şehit yakınları ve gazilere yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda destek sağladıklarını aktardı.

Faizsiz konut kredisi uygulaması, eğitim, sağlık desteği gibi birçok alanda sosyal yaşamı kolaylaştıran iyileştirmeler yaptıklarını belirten Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Vatanın yiğit evlatları ve çok kıymetli yakınları için elimizdeki tüm imkanları seferber etmeye devam edeceğiz. Vatanı canından çok seven gazilerimiz, milletimizin nezdinde en muteber mertebeye erişmişlerdir. Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu güzel vatan, bizlere gazilerimizin emanetidir. Kahraman gazilerimizin emanetine sahip çıkmaya, Anadolu topraklarını barış ve huzur yurdu yapmaya devam edeceğiz. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazilik' unvanı verilen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanlarla birlikte, bu coğrafyada var olabilmemiz için hayatlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm gazilerimizin 'Gaziler Günü'nü tebrik ediyorum.​"




Yorumlar